Lökések a magyarok futamaiban

Szocsi |

<p>Liu Shaolin Sándor nemhogy ezer, de jóformán ötven méterig sem jutott a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számának előfutamaiban, mert az első kanyar után kilökték.&nbsp;</p>

Maga sem tudta, mi következik ilyenkor, ezért inkább végigment a pályán. Végül továbbjuttatták, mert vétlen volt a lökdösődésben. A negyeddöntőbe Knoch Viktor is bekerült, aki a negyedik legjobb időt érte el.„A bírók azt mondták, hogy én nem lökdösődtem, nem használtam a kezem, én nem is tudom, hogy pontosan mi történt. Tudom, hogy ha a csúcsbója előtt van lökés, akkor visszafújják a rajtot. De ez az ütközés a francia versenyzővel már a csúcsbója után történt, nem tudtam, mi a teendő ilyenkor. Inkább felálltam, mentem tovább, nem zsörtölődtem, és a bírókra bíztam, hogyan ítélik meg a helyzetet” – mondta lapunknak a 18 éves, budapesti születésű Liu Shaolin. – Azzal a céllal jöttem ki az olimpiára, hogy a maximumot nyújtsam. Most ez nem sikerült, de nem szomorkodom, előre nézek.” Az 1500 méter negyeddöntőit szombaton rendezik, ebben Liu Shaolin mellett Knoch Viktor is érdekelt lesz. Knoch futamában szintén volt lökdösődés, de a magyar korcsolyázó kimaradt belőle. „Jól jött ki a futam, és jobban is mozogtam a jégen, mint 1500 méteren. Gondoltam, hogy a holland srácot ki fogják zárni lökés miatt, amikor a francia elesett, de sikerült megelőznöm, és másodiknak beérnem, ami továbbjutó hely. Ez a biztos, mert a bírók is hibázhatnak, mi van, ha mégsem zárják ki a hollandot?” – mondta futama után Knoch. A számban érdekelt harmadik magyar, Béres Bence az utolsó helyen végzett futamában, esélye sem volt a továbbjutásra. „Pocsék volt – kommentálta teljesítményét Béres. – Nem tudom, mi volt a gond, talán a formaidőzítés. Otthon nagyon jó formában voltam, de itt valahogy elfogyott.”
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?