Lobotkáék nem foglalkoznak a tabellával

Foci
Nagyszombat |

A szlovének elleni nagyszombati meccsel (20.45) zárja hazai vb-selejtezőit a szlovák labdarúgó-válogatott, amelyre még egy máltai 90 perc vár vasárnap.

 

Štefan Tarkovič szövetségi kapitány védencei már nem juthatnak ki a katari világbajnokságra. A csoportelsőség és a pótselejtezőt érő második hely sorsa az orosz–horvát kettős között fog eldőlni. A szlovákok számára a harmadik hely megszerzése a cél, amelyre a velük azonos pontszámmal álló szlovének is fenik a fogukat.

Nem kellemes úgy érkezni a válogatottba, hogy már nincs esély a továbbjutásra, de együtt kell élni ezzel. Nem szabad, hogy elhatalmasodjon rajtunk a lemondás, a maximumot kell nyújtanunk, hiszen most kell meggyőzni a szakmai stábot, hogy legközelebb is számoljon velünk – nyilatkozta a TASR-nek Róbert Mak, a Ferencváros szélsője.

A két csapat Ljubljanában 1:1-es döntetlent játszott egymással, Róbert Boženík góljára Petar Stojanovic felelt. „Ott nagyon jól játszottunk, három pontot érdemeltünk volna. Hazai pályán még egy fokkal jobban szeretnénk focizni – tette hozzá Mak.

A két gárda a 2018-as vb selejtezősorozatában is találkozott egymással. Akkor szintén Nagyszombatban rendezték a szlovákiai meccset, és a vendéglátók egy hajrábeli öngóllal győztek 1:0-ra. Tarkovič 2017-ben Ján Kozák kapitány asszisztenseként dolgozott a válogatottnál. „Felelősségteljesen készülünk, ugyanúgy, ahogy az eddigi mérkőzésekre. Jó lenne, ha végre az eredményben is megmutatkozna a játékbeli javulás. Talán a játékosok ezúttal nem fognak akkora nyomást érezni, és ezáltal effektívebben oldják majd meg a helyzeteket. Húszfős keretünk van, mindenki készen áll a bevetésre. Olyan játékosokat is kipróbálhatunk, akik eddig kevesebb teret kaptak” – mondta Tarkovič.

Stanislav Lobotka, a Napoli középpályása szerint a megszokottnál jóval nyíltabb játékra lehet számítani, mivel úgymond már nincs tétje a meccsnek. „Azt várom, hogy nem taktikai csata fog zajlani, ami nekünk kedvezne. Nem foglalkozom a tabellával, az a fontos, hogy jól játsszunk, hogy ott tudjuk folytatni, ahol az előző két válogatott blokk végén abbahagytuk” – jegyezte meg Lobotka.

A mérkőzésen – melyet az STV 1 élőben közvetít – a finn Mattiasom Gestranius fújja a sípot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?