Liu Shaolin világbajnok

Liu Shaolin Sándor 500 méteren aranyérmet, összetettben bronzérmet nyert, öccse, Shaoang pedig 1500-on ezüst-, 500-on bronzérmet szerzett a szöuli rövidpályásgyorskorcsolya- világbajnokságon.500 méteren elért diadalával Liu Shaolin pályafutása, s egyben a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás történe

Liu Shaolin Sándor 500 méteren aranyérmet, összetettben bronzérmet nyert, öccse, Shaoang pedig 1500-on ezüst-, 500-on bronzérmet szerzett a szöuli rövidpályásgyorskorcsolya- világbajnokságon.

500 méteren elért diadalával Liu Shaolin pályafutása, s egyben a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás történetének is az első felnőtt vb-aranyát szerezte.

A 18. születésnapját tegnap ünneplő Shaoang, az 500 méter junior világcsúcstartója felnőtt karrierjének első két érmét nyerte.

A leghosszabb egyéni távon, 1500-on a hét versenyzőt felvonultató döntőben Shaoang taktikus versenyzéssel és jó hajrával szerezte meg a második helyet, míg bátyja ebben a futamban ötödik lett.

A legrövidebb egyéni táv elődöntőjében nagyszerűen működtek együtt a testvérek, akik egymást is segítve kerültek be a négyfős fináléba.

Az 500-as döntőben egy dél-koreai és egy kínai riválissal kellett megküzdeniük a Liu fivéreknek, akik közül ezúttal Sándor volt az erőszakosabb és a gyorsabb, s két tökéletesen időzített és kivitelezett előzésnek köszönhetően győzött. Shaoang remekül tartotta maga mögött a hazai közönség által buzdított riválisát, ugyanakkor a második kínait a célba érkezésig már nem tudta megelőzni.

„Ha valaki megkérdezett volna az 1500 után, akkor azt mondom, nem az éremért megyek 500-on, de reggel úgy keltem fel, mint egy bajnok, éreztem, hogy bennem van a siker” – nyilatkozta Liu Shaolin Sándor.

Az összetett rangsorban végül a harmadik helyen zárt, így bronzérmes lett.

A férfiváltók fináléjában a magyaroknak a kanadaiakkal, a házigazda dél-koreaiakkal, valamint a kínaiakkal kellett megküzdeniük. Az 5000 méteres viadalon a Liu testvérek, valamint Knoch Viktor és Burján Csaba által alkotott csapat szinte végig a negyedik helyen haladt, a kiváló hétvégét záró Liu Shaolinnak a hajrában már nem maradt ereje arra, hogy előzzön. A magyarok így négy érmet nyertek a vb-n. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?