Sport

Liu Shaolin Sándor: „A határ a csillagos ég”

Liu Shaolin Sándor először lett az év sportolója. A 23 éves rövid pályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok az ünnepélyes eredményhirdetést követően készségesen nyilatkozott lapunknak.
Szabó Zoltán

2019. február 16. 15:30

Liu Shaolin Sándor lett az év legjobb férfi sportolója (Somogyi Tibor felvétele)

Fantasztikusan sikerült a tavalyi esztendő, de nemcsak pályán, hanem a gálán is taroltak, hiszen egyéniben és csapatban is diadalmaskodtak, ráadásul az edzőik is megnyerték az ankétot.
Behúztuk a mesterhármast! Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ez sikerülni fog, hiszen egyéniben én vagyok az első téli sportoló, akinek sikerült győznöm. Óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy rám voksoltak a legtöbben.

Miért kételkedett? A váltó megnyerte Magyarország történelmi első téli ötkarikás aranyérmét...
A csapatban számítottam rá, de egyéniben erős vetélytársaim voltak, és Pjongcsangban „csak” két ötödik és egy nyolcadik helyezést értem el. Igaz, hogy a montreali világbajnokságon összetettben ezüstérmes lettem, és több Világkupa-versenyen is győztem. Természetesen reménykedtem, hogy nyerhetek, kellemes meglepetés volt számomra, hogy a sportújságírók rám szavaztak. 

Pjongcsang előtt kiegyezett volna egy olimpiai éremmel?
Természetesen, hiszen korábban sportágunk képviselőinek sohasem sikerült dobogóra állniuk. Egyébként február elsején érkeztünk a játékok színhelyére, a váltódöntő viszont csak 22-én volt. Addig sok mindent megéltünk, végig jó formában kellett lenni, mert ott voltak az egyéni futamok. Nem is tudtuk igazából, hogy mire is számíthatunk, kicsit talán fejben el is fáradtunk. Szerencsére fizikálisan rendben voltunk, erős volt a csapatunk, és a fináléban sikerült a bravúr. 

Úgy tűnik, jól kezeli a népszerűséget, most is mosolyogva válaszol a kérdésekre.
Nagyon imádom a show-bizniszt, de beismerem, hogy a gálán jobban izgultam, mint a versenyeken. Mert ezért a díjért nem én küzdöttem meg a pályán, hanem a tollforgatók szavazatain múlott a sorrend. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy ennyien rám gondoltak, és engem választottak a legjobbnak.

Mindig kihangsúlyozza a csapategységet, annyira fontos ez?
Nagyon. A mi sportágunk nem olyan, mint az úszás vagy az atlétika. Itt teljesen egymásra vagyunk utalva, együtt edzünk és versenyzünk. Csak egymást támogatva tudunk előre lépni. Bízom benne, hogy idén is sikeresek leszünk.

Akkor a határ a csillagos ég?
Igen. Ezt a szöveget március 18-án ki is tetováltatom magamra. Remélem, szerencsét hoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová magyar civilekkel egyeztetett

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Két sztrókja is volt a Trónok harca sztárjának

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

Az SNS támogatja az előrehozott választásokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?