Ligeti kuparemények

Pozsony. Ma este az UEFA Kupa első fordulójának visszavágóján a pozsonyi Slovan-stadionban az FC Artmedia Petržalka együttese a Girondins Bordeaux csapatát fogadja. Három hete a Chaban–Delmas arénában 2:1-es francia győzelem született.
J.

Pozsony. Ma este az UEFA Kupa első fordulójának visszavágóján a pozsonyi Slovan-stadionban az FC Artmedia Petržalka együttese a Girondins Bordeaux csapatát fogadja. Három hete a Chaban–Delmas arénában 2:1-es francia győzelem született.

J. GAZDAG JÓZSEF

Az idegenben lőtt gól (Suchánek László szerezte) aranyat érhet a ligetiek számára, hiszen ennek köszönhetően egy 1:0-s győzelem is elég lenne a továbbjutáshoz. A párharc esélyese azonban ennek ellenére is az ötszörös francia bajnok, amely legutóbb 1999-ben nyerte meg a Ligue 1-et, tavaly pedig a 4. helyen végzett. A Bordeaux győzelemmel hangolt a pozsonyi visszavágóra, Elie Baup edző védencei előkészületi mérkőzésen Darcheville góljával a remek formában játszó AS Monacót verték 1:0-ra.

„Tudjuk, hogy gólt kell lőnünk a továbbjutáshoz, de nem akarunk naivan futballozni, fejetlenül támadni a mérkőzés elejétől. Elsősorban arra ügyelünk majd, hogy ne kapjunk gólt, és várunk a lehetőségeinkre” – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Vladimír Weiss, a ligetiek edzője. Az Artmediát a szezon előtt sokan a bajnokság favoritjaként emlegették, legutóbb azonban a zsolnaiaktól elszenvedett hazai vereségével (1:3) a tabella hetedik helyére csúszott vissza. „Azt a meccset már elfelejtettük, most a Bordeaux áll előttünk, és remélhetőleg a fiúk is tudatában vannak annak, hogy olyan lehetőség előtt állnak, amely talán csak egyszer fordul elő az életben.”

Štefan Maixner, a ligetiek csapatkapitánya szerint a játékosoknak nem jelent hátrányt, hogy nem saját pályájukon lesz a visszavágó. „Persze szívesen játszottunk volna otthon, de most arra lesz szükségünk, hogy minél több ember buzdítson bennünket” – tette hozzá Maixner, aki hat évig szerepelt a Slovanban, így nem idegen számára a téglamezei stadion.

A ligetiek reményeit erősíti, hogy többhetes kényszerpihenő után visszatérhet Šoltis és Krejčík, s valószínűleg mindketten a kezdőcsapatban kapnak helyet. A Bordeaux tegnap délutánra tervezett sajtótájékoztatója elmaradt, mivel a franciák jelezték: a rossz időjárás miatt repülőgépük csak többórás késéssel indul Pozsonyba. A mérkőzést a szerb-montenegrói Dejan Delevics vezeti. Nyugdíjasoknak és 15 éven aluliaknak díjtalan a belépés.

A várható kezdőcsapatok: PETR-ŽALKA: Lipčák–Ševinský, Maixner, Soboňa, J. Ďurica–Straka, Zvara, Krejčík, Šoltís–Suchánek, Krejčí. BORDEAUX: Ramé–Basto, Pocchetino, Caneira, Jurietti–Feinduno, Celades, Sahnoun, Riera–Deivid, Darcheville.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?