Léván hiányzott egy tapasztalt vezéregyéniség

OROSKY TAMÁSCsalódásként élték meg a 2014/15-ös szezont a lévai kosárlabdaklubnál. A Patrióták 11 győzelem mellett 25 vereséget szenvedtek, csak a kilencedik helyen végeztek az Eurovia SBL alapszakaszában, pedig merész terveik voltak, a playoff második fordulójába is be szerettek volna jutni.

OROSKY TAMÁS

Csalódásként élték meg a 2014/15-ös szezont a lévai kosárlabdaklubnál. A Patrióták 11 győzelem mellett 25 vereséget szenvedtek, csak a kilencedik helyen végeztek az Eurovia SBL alapszakaszában, pedig merész terveik voltak, a playoff második fordulójába is be szerettek volna jutni. „Sikertelen idényen vagyunk túl. Nagyobb céljaink voltak, de sajnos nem tudtuk stabilizálni a keretet a sérülések és a nagy jövés-menés miatt” – nyilatkozta lapunknak Ladislav Lutovský, a lévaiak vezetőedzője.

A Patriótáknál valóban nagy volt a „forgalom”: Candon Rusinnak már négy meccs után vissza kellett utaznia az USA-ba sérülés miatt, de Milan Oluics is csak kilenc találkozót tudott lejátszani. Patrick Aghónak azért kellett távoznia, mert az amerikai hivatalok túl későn küldték el a kosaras büntetlen előéletét igazoló papírokat, Brandon Websternek pedig a teljesítménye maradt el a várttól, és a mindössze tíz napra visszatérő orosz szakember, Oleg Melescsenko „villámlátogatása” sem tett jó a csapatnak. „Több idény közben érkezett játékosunk sem tudott igazán beilleszkedni. A töréspont a 30 éves Oluics távozása volt, aki tapasztalt kosarasként nagyon jól összefogta a csapatot, megvolt a kellő tekintélye az öltözőben. A továbbiakban nagyon hiányzott egy olyan játékos, aki a nehéz pillanatokban magához ragadta volna a kezdeményezést” – magyarázta Lutovský.

Az alapszakasz legponterősebb játékosa (20 pont/mérkőzés), az azóta már a komáromiakhoz igazolt Luka Igrutinovics nagyon igyekezett és főleg a szezon első felében brillírozott, de a 23 éves szerb irányító első légiós évében még nem tudta a hátán vinni a csapatot, amely a 36 meccs alig egynegyedére tudott kiállni teljes kerettel.

„Foghíjasan az edzések sem voltak egyszerűek, amikor pedig a playoffba jutás szempontjából kulcsfontosságú meccseket veszítettük el, néha csak az utolsó pillanatokban, pszichikailag nem bírtuk a nyomást – jegyezte meg Lutovský, aki azért szép pillanatokat is ki tudott emelni érdeklődésünkre. – Rögtön az első fordulóban megleptük a privigyeieket (65:64), és az első hat meccsből ötöt megnyertünk. Le tudtuk győzni az akkor még kitűnő formában játszó svitieket (90:81), és a komáromi kupameccsen is méltó ellenfelei voltunk a hazaiaknak. És emellett azért a fiataloknak is lehetőséget adtunk a fejlődésre, de például a tehetséges Juraj Boócz csak öt meccsen játszhatott egészségi gondjai miatt.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?