Leszorultak a dobogóról

Lipcse. Csütörtökön a férfi párbajtőröző, illetve a női tőrcsapat révén újabb éremesélyekkel számolhattak a magyarok a németországi vívó-vb-n.

Tegnap kezdődtek a csapatversenyek a lipcsei vívó-világbajnokságonČTK/AP-felvételEgészen az elődöntőig mindkét gárda jól teljesített, ott azonban nem sikerült továbblépniük. A bronzmeccseken aztán nem tudtak javítani a magyarok, így két 4. helyezést könyvelhettek el.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Varga Katalin összeállításban pástra lépő magyar női tőrcsapat két győzelemmel kezdett, Ukrajnát nehezen, azt követően viszont Kínát nagyon magabiztosan verte, majd jött két vereség, Románia ellen hat találattal kapott ki az elődöntőben, és végül a franciák elleni mínusz 12-vel zárta a vb-t. Solti Antal szakágvezető szerint már a románok elleni vesztes elődöntő után elveszítette tartását a csapat, így a kisdöntőben vajmi kevés esélye maradt a győzelemre.

Ugyancsak lecsúszott a dobogóról a Kovács Iván, Imre Géza, Boczkó Gábor és Fekete Attila öszszeállításban szereplő magyar férfi párbajtőr-válogatott, amely jól kezdett: biztosan verte az iráni és a kubai gárdát, majd nagy csatában győzte le az oroszokat. Az elődöntőben 45:36-ra alulmaradt a házigazda németekkel szemben, a bronzcsatában pedig 42:40-es vereséget szenvedett Ukrajnától.

Kovács Iván: „Majd szétrobbanok az idegességtől. Nagyon nehéz ágról kerültünk az elődöntőig, ott aztán elszakadt a cérna, és ettől kezdve semmi sem jött be. Egymás után legalább 10-szer játszódott le az az eset, amelyben elhúzod a kapus mellett a labdát, aztán mellé lövöd. Hihetetlenül balszerencsések voltunk!” (m, n, o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?