Lemieux: itt a vége?

A Boston kapuját őrző Jeff Hackett először kapott ki előző csapatától, a Montrealtól.

A Boston kapuját őrző Jeff Hackett először kapott ki előző csapatától, a Montrealtól. Közvetlenül azután, hogy Kovaljov visszatért a New York Rangershez, újabb csapás érte az amúgy is ezer sebből vérző Pittsburghöt: elképzelhető ugyanis, hogy Lemieux, a csapat tulajdonosa, egyben legjobb játékosa az idény végén befejezi pályafutását. Abban nincs semmi újdonság, hogy az évad után megbeszélést folytat a családjával a jövőjét illetően, elvégre tavaly ugyanígy cselekedett, igen ám, de akkor biztosra vette, hogy újrakezdi. Ezúttal azonban más a helyzet, és nem zárható ki, hogy döntését a sportág rossz irányba való haladása is befolyásolja.

”Mindig is a támadó szellemű jégkorong híve voltam és az is maradok, ezért sajnálattal tapasztalom, hogy a csapatok újabban a védekezésre helyezik a hangsúlyt. Ezzel lehet szép eredményeket elérni – elég csupán a New Jerseyt vagy a Minnesotát említenem –, viszont nem vonzza a közönséget. Meccsenként egy-két gól? Vicc! Ugyanakkor be kell látnom, már nem tudjuk azt az agresszív hokit játszani, mint a kilencvenes évek elején, amikor két Stanley-kupát is nyertünk, ráadásul a legjobbjaink az évek folyamán különböző csapatokhoz szerződtek. ĺgy meg nehéz” – panaszkodott Super Mario, aki annak dacára is vezeti a pontlistát (20 gól, 53 gólpassz), hogy csaknem egy hónapig sérült volt. És azt se feledjük, hogy Jágr, Lang, Kasparaitis és Kovaljov sem a játszótársa többé.

Ez volna a szakmai indok a visszavonulására.

„Októberben leszek harmincnyolc éves, meg kell gondolnom tehát, hogy érdemes-e belevágnom – folytatta Lemieux. – Semmit sem ígérhetek, csak azt, hogy megint leülök a családommal meg a legjobb barátaimmal, meghallgatom a véleményüket, mérlegelek, és azután döntök. De hogy nehéz lesz, azt már most tudom.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?