Lékaiék ellenfelei a férfikézilabda-vb-n

DAC kézilabda: Kevés lőtt gól, hat őszi pont

Bemutatjuk az ismeretlen koreaiakat, a bivalyerős izlandiakat és a kiszámíthatatlan portugálokat.

DÉL-KOREA

Vb, 2021: 31. hely
olimpia, 2021:
Ázsia-bajnokság, 2021: 5. hely

A legnagyobb talány és papíron a legkönnyebb ellenfél. Az ország történetének első külföldi vezetőedzője, a portugál Rolando Freitas tavaly májusban vette át a válogatott irányítását, így a korábbi meccseikből nem igazán lehet kiindulni. S mivel a nagyon fiatal koreai csapat valamennyi játékosa hazája klubjaiban szerepel, egyedül a decemberi felkészülési tornájuk jelent némi támpontot: Lengyelorszában hat góllal legyőzték Brazíliát, majd a házigazdától csak négy, Tunéziától pedig három góllal kaptak ki.

IZLAND

Vb, 2021: 20. hely
olimpia, 2021:
Európa-bajnokság, 2022: 6. hely

Tavaly az Eb-n Lékaiéknak le kellett volna győzniük a szigetországiakat a záró körben a csoportból való továbbjutáshoz, ez azonban nem sikerült (30:31). Izland akkor az előkelő 6. helyen zárt, és Gudmundur Gudmundsson szövetségi kapitány joggal jelenthette ki, a csapat átalakítása rendben lezajlott, a tapasztalt nagy nevek (pl. Pálmarsson, a veszprémi Elisson) mellett a fiatalokra is (Magnusson) lehet számítani. A csapattól pedig egy minimum negyeddöntős szereplésre a vb-n.

PORTUGÁLIA

Vb, 2021: 10. hely
olimpia, 2021: 9. hely
Európa-bajnokság, 2022: 19. hely

A portugálokkal is találkozott a tavalyi Eb csoportkörében a magyar csapat, és egy utolsó pillanatig kiélezett meccsen tudott győzni 31:30-ra. A luzitánok utóbbi években tapasztalt szárnyalását kissé megakasztotta a kapus Alfredo Quintana halála, akinek emlékére több csapattársa tetoválást is csináltatott. Az U20-as vb-ezüstöt begyűjtő Da Costa testvérek, valamint a BL- és EL-győztes játékosaik (Luis Frade, Alexis Borges, Belone Moreira) vezérletével azonban most újra nagyot villantanának, mégha csak a 32. helyen is állnak a világranglistán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?