Lékai: „Nem eshetünk szét csapatként ennyire”

Varasd. A magyar válogatott 32:25-re kikapott az olimpiai címvédő Dánia csapatától a horvátországi férfikézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Varasd. A magyar válogatott 32:25-re kikapott az olimpiai címvédő Dánia csapatától a horvátországi férfikézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában. Ma (18.15) az Eb-ezüstérmes spanyolokkal játszanak a magyarok.

A magyar csapat bátran játszva többször is vezetett, és a második félidő elejéig, 16:16-os állásig méltó ellenfele volt az olimpiai bajnoknak. Utána viszont nagyon visszaestek a magyarok, tíz perc alatt csak egyszer voltak eredményesek, és hiába küzdöttek változatlanul, ebben a periódusban eldőlt a meccs. Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány már 14 perccel a vége előtt kikérte utolsó idejét is, hogy együttese elkerülje a súlyos vereséget, és ez végül sikerült is.

Lékai Máté, a magyar válogatott irányítója szerint csapatként nem szabad annyira szétesniük, ahogyan azt a második félidőben történt. „A szoros első félidő után a másodikat is jól kezdtük, feljöttünk döntetlenre, de utána érthetetlen hibákat vétettünk, legfőképpen én. Azután még a védekezésünk is szétesett, mindenből gólt kaptunk, mi viszont nem tudtunk betalálni, kiállításokat kaptunk – elemezte a dánok elleni találkozót Lékai. – Nem eshetünk szét csapatként ennyire. Hatvan percből áll egy meccs, tehát hiába nézzük az első negyvenet, inkább az utolsó húszról kell beszélni, mert az nem történhet meg még egyszer, ami akkor.”

Lékai úgy fogalmazott, a dánok voltak a meccs esélyesei, de az első negyven perc alapján szorosabb lehetett volna a végeredmény. Hozzáfűzte, elemezni fogják a történteket, Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány is elmondja majd a tanulságokat, a játékosok is megbeszélik egymás között a tapasztalataikat, és készülnek a spanyolok elleni mérkőzésre, akik az első meccsükön fölényesen verték a cseheket.

„A dánok is küszködtek, mindennel megpróbálkoztak, de a végén már bármilyen figurát játszottak, minden összejött nekik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk csapat, össze tudunk-e állni és felpörögni egy ilyen vereség után” – mondta Lékai, aki öt gólig jutott.

„Nem így készültünk, nem ezt szerettük volna, de a bizonytalan támadásaink miatt szétesett a védelmünk is. Jól küzdöttünk, bár talán a végeredmény nem ezt mutatja” – mondta Lékai veszprémi csapattársa, Ancsin Gábor. Leszögezte, muszáj kritikusnak lenniük önmagukkal szemben, és ő is megemlítette, hogy most kell igazán összeállniuk, és megmutatniuk, hogy igazi csapatot alkotnak. „Képesek vagyunk rá! Semmi nem dőlt el, de a spanyol csapat hasonló erősségű, mint a dán” – vélekedett Ancsin.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány némileg pozitívabban értékelt, ugyanis emlékeztetett, hogy negyven percen keresztül jól játszott a csapat, azzal az időszakkal kimondottan elégedett: „A dánok rendkívül nagy nyomást gyakoroltak ránk, amivel meggyűlt a bajunk. Nagyszerű játékosaik vannak, akik ezúttal is gyorsan kézilabdáztak, és sajnos nem tudtuk tartani őket. A fiatal játékosaink jól teljesítettek, és a többiek is a lehető legtöbbet kihozták magukból, de tudom, hogy képesek még ennél is jobban játszani.”

A svéd edző kiemelte, hogy a hangulat csodálatos volt, a fantasztikus szurkolók sokat segítettek a csapatnak.

A magyar válogatott szerdán Csehország ellen zárja a csoportkört, a csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?