Legyőzte Hamšík csapatát a Fradi (FOTÓK)

Legyőzte Hamšík csapatát a Fradi

Rendkívül élvezetes első félidőt követően a másodikban az emberhátrányban játszó Ferencváros egy gólt meg tudott őrizni az előnyéből. A labdarúgó EL csoportkörének nyitányán FTC-Trabzonspor 3:2.

A szép számú török szurkolósereg már a csapatok bevonulása előtt tanúbizonyságot tett heves érzelmeiről. A ferencvárosiak bemutatását komoly füttykoncerttel fogadták, hogy aztán pár perccel később kék és bordó lufik százait kezdjék lobogtatni. (Török nyelvtudás híján csak megtippelni lehetett, hogy a közben énekelt dalocska tartalmilag is illett-e a játékos szórakozáshoz.)Persze a (majdnem telt házas) Groupama Aréna zöld-fehér érzelmű része is kitett magáért. Az egész B középet beterítő élőképen kék háttérben Eger vára elevenedett meg, alul egy felirattal: Az a fő, hogy ne féljen a legény. 

Az Egri csillagokból vett idézetet a hazai játékosok megfogadták. Bár a törökök kezdettől mezőnyfölényben játszottak, az 5. percben mégis robbant a stadion: Tokmac megszerezte a vezetést a Fradinak, Vécsei remek labdáját a tizenhatosról a hálóba küldve. Az előny a 11. percben megduplázódhatott volna, de a Tokmac remek indításával (többé-kevésbé egyedül) kapura törő Boli nem tudta befejezni az akciót, védője húzta-vonta, de az olasz bíró nem mert a sípjába fújni.

A Maresca elleni tüntetés nem sokkal később újabb szintre lépett, a játekvezető ugyanis VAR-ozás után azonnali piros lappal kiálitotta a ferencvárosi Civicet - a bosnyák szélső védő Larsent rúgta fel elég csúnyán. A Fradi edzője, Sztanyiszlav Csercseszov Bolit áldozta fel, akinek helyére Botka érkezett. Az eleféntcsontparti csatárt a szakmai stáb egyik tagjának kellett nyugtatnia, Boliban láthatóan óriási tűz égett.

Dibusznak a 24. percben kellett először nagyot védenie, de odaért az alsó sarokra. Egy percre rá egy még nagyobb helyzetben mutatott be bravúrt, majd a 27. percben. A sorminta a 28.-ban szakadt meg, de csak azért, mert a trabzoni Tahának kellett volna védenie, ő azonban nem tudott kifogni Traorén - az FTC Besic és Tokmac kontrája végén 2:0-ra növelte az előnyét. Míg az első bekapott gólnál a vendégsereg rendületlenül szurkolt tovább, az eleredő esőben ezúttal néhány percre már elszomorodtak.

A 39. percben visszatérhetett valamelyest a jókedvük, Vécsei középpályán elveszített párharca után 4 a 2 ellen vezethették a törökök a labdát a kapura, s annak rendje s módja szerint éltek is a lehetőséggel - 2:1. A különbség azonban gyorsan visszaállt, Wingo beadásába az egyik vendégjátékos kézzel ért bele, a némi kivárás után befújt büntetőt pedig Tokmac értékesítette magabiztosan - 3:1.

Galéria

A második félidőre a Trabzonspor már Marek Hamšíkkal a soraiban futott ki, de az első percekben tapasztalt nekibuzdulás után a hazai Wingo járt közelebb az újabb gólhoz, a védő lövése a kapufát találta el. 

A hazai drukkerek fáradhatatlanul skandáltak, tapsoltak, űzték-hajtották a kedvenceket. A Fradi szórványos kontráiban benne volt a negyedik gól, ugyanakkor emberhátrányban érezhetően elfáradóban volt a csapat. Egy tizenhatos környéki adogatás után a csereként beállt Bozokot játszották tisztára a törökök, aki elgurította a labdát Dibusz mellett a 71. percben - 3:2. 

Gojak és Zachariassen sem tudta góllal befejezni a Fradi egy-egy kontráját, így az állás a 83. perc kezdetén sem változott. A 87.-ben viszont majdnem igen, de a Mmaee rossz fejese nyomán született gólt a VAR les miatt visszafújta. A lelátó az újra eleredő esőben is tombolt, a zöld-fehér játékosok foggal-körömmel védekeztek, az állás pedig nem változott.

A Ferencváros győzelemmel kezdett az Europa-ligában a török bajnok ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?