Legyőzik Hannawaldot?

Budapest. Vasárnap a németországi Oberstdorfban kezdődik a síugrók 51. Négysáncversenye, amelynek legnagyobb kérdése: legyőzi-e valaki a címvédő Sven Hannawaldot? A hazájában nemzeti hősnek számító német sportember a legutóbbi kiírásban történelmi diadalként mind a 4 állomáson nyert.

Budapest. Vasárnap a németországi Oberstdorfban kezdődik a síugrók 51. Négysáncversenye, amelynek legnagyobb kérdése: legyőzi-e valaki a címvédő Sven Hannawaldot? A hazájában nemzeti hősnek számító német sportember a legutóbbi kiírásban történelmi diadalként mind a 4 állomáson nyert. A mostani szezont gyenge eredményekkel kezdte, kétszer – a finnországi Kuusamóban rendezett idénynyitón – előfordult, hogy nem kvalifikálta magát a legjobb 30-at felvonultató második sorozatba. Emiatt kihagyta a két trondheimi viadalt, s ez jót tett neki. A visszatérés után először csak 17. lett a németországi Titisee-Neustadtban, de a legutóbbi három VK-n sorrendben a 4., a 3., míg vasárnap a svájci Engelbergben két parádés ugrással az első helyen végzett.

Hannawald trónjára sokan pályáznak, erre utal, hogy az eddigi Világ Kupa-versenyeken a szokásosnál is nagyobb volt a „szórás”. A legnagyobb csillagok csak ritkán igazolták hírnevüket, így többször is nagy meglepetést láthattak a szurkolók. A nyolc állomáson a szlovén Primoz Peterka (Kuusamo), az osztrák Andreas Widhölzl (Kuusamo) és Martin Höllwarth (Trondheim, Titisee-Neustadtban kétszer), a norvég Sigurd Pettersen (Trondheim), a finn Janne Ahonen (Engelberg), valamint Hannawald (Engelberg) ünnepelhetett elsőséget. A síugró Négysáncverseny összetett győztese egy 25 ezer euró értékű autót nyer. Minden viadalon 30 ezer svájci frank (20 660 euró) jár az elsőnek. A Négysáncverseny állomásai – december 29.: Oberstdorf; január 1.: Garmisch-Partenkirchen; január 4.: Innsbruck; január 6.: Bischofshofen. A Világ Kupa élcsoportja 8 verseny után: 1. Höllwarth (osztrák) 469 pont, 2. Ahonen (finn) 427, 3. Widhölzl (osztrák) 405, 4. Pettersen (norvég) 396, 5. Malysz (lengyel) 381, ... 9. Hannawald (német), 224.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?