Legalább hatgólos előny kellene

Vágsellye. A papírformának megfelelően két győzelemmel kezdte a közös, cseh–szlovák női bajnokságot (WHIL) a vágsellyei együttes. Holnap (18.00) nehéz meccs vár a Duslóra, a Bajnokok Ligája 1. fordulójában a nyári Aranyliga-győztes horvát Koprivnicát fogadja.

Flaska Mónika Somogyi Tibor felvételeVágsellye. A papírformának megfelelően két győzelemmel kezdte a közös, cseh–szlovák női bajnokságot (WHIL) a vágsellyei együttes. Holnap (18.00) nehéz meccs vár a Duslóra, a Bajnokok Ligája 1. fordulójában a nyári Aranyliga-győztes horvát Koprivnicát fogadja. Flaska Mónikával, a mátyusföldiek sokszoros válogatott jobbszélsőjével beszélgettünk.

Magabiztosan rajtoltatok a bajnokságban.

Végig mi diktáltuk az iramot a Veselí otthonában rendezett nyitányon, jóval nagyobb arányban is nyerhettünk volna (24:21). Azonban a meccs hajrájában a tartalékok is szóhoz jutottak, és a cseh bírók is besegítettek a morva együttesnek. A nagysurányiakkal vívott összecsapáson (34:19) óriási fölényben játszottunk, pedig a nyáron alaposan megerősödtek a vendégek, a Chiranától többen is hozzájuk igazoltak.

Szlovákiában évek óta egyeduralkodónak számít a Duslo. A közös pontvadászatnak is nagy tervekkel vágtatok neki.

Mi mindig az aranyéremért indulunk harcba, ezúttal sincs másképp. Habár Fečová és Kudročová Németországba szerződött, de Hrabovská, valamint a kapuban az Intertől igazolt Haris Katalin megfelelően pótolja őket. Szerintem a cseh csapatoknál jobbak vagyunk, az elsőségért várhatóan az osztrák Hypo gárdájával küzdünk majd. A bécsiekkel mindig kiegyensúlyozott meccseket vívtunk, remélem, mi leszünk a sikeresebbek.

Régóta Vágsellyén játszol, nem gondoltál a mezcserére?

Jól érzem magam a Duslónál, júliusban újabb egyéves szerződést kötöttem. Természetesen játékostársaimhoz hasonlóan én is szeretnék külföldre igazolni. Ajánlataim voltak, de eddig mindig valami közbejött...

A cseh Vojtěch Mareš személyében új mestere van a szlovák válogatottnak.

Pályafutásom során még egyetlen edzővel sem volt soha semmilyen problémám. Bízom benne, hogy a rutinos edző irányításával végre kijutunk rangos világversenyre.

Holnap fontos BL-találkozón a Koprivnicát látjátok vendégül. Mekkora előny kellene ahhoz, hogy nyugodtan utazzatok a jövő heti horvátországi visszavágóra?

Legalább hat góllal kellene nyernünk. Ez azonban csak akkor sikerülhet, ha valamennyien kiemelkedő teljesítményt nyújtunk. Egyébként nyáron az Aranyligában találkoztunk a klasszisokkal telitűzdelt Podravkával, akkor semleges pályán 29:26-ra kikaptunk. Óriási bravúr lenne, ha kiharcolnánk a továbbjutást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?