Ledolgozható hátrány

Vágsellye/Budapest. A hét végén a női kézilabda KEK-ben és EHF Kupában a nyolcaddöntő visszavágói, a BL-ben a csoportmérkőzések második fordulója lesz műsoron. Szlovákia utolsó versenyben maradt együttese, a Duslo Šaľa ma 16.

Vágsellye/Budapest. A hét végén a női kézilabda KEK-ben és EHF Kupában a nyolcaddöntő visszavágói, a BL-ben a csoportmérkőzések második fordulója lesz műsoron. Szlovákia utolsó versenyben maradt együttese, a Duslo Šaľa ma 16.30-kor EHF Kupa-találkozón fogadja a lengyel Zaglebie Lubint, amelytől idegenben négy góllal (20:24) kapott ki. „Nem sok ez a hátrány, elviselhető és ledolgozható” – vélekedik a visszavágó előtt Kovács László, a mátyusföldiek klubtitkára. Szerinte, ha a csapat megismétli azt a teljesítményt, amit az első mérkőzésen nyújtott, akkor kiharcolja a továbbjutást. „Lubinban félidőben még két góllal vezettünk, és rögtön a szünet után fordítottak a hazaiak. Balszerencsénk volt azokban a percekben: az ellenfél dobálta a gólokat, miközben mi négy kapufát lőttünk.” Abban szintén bízik a klubtitkázr, hogy a Duslo odahaza mindig gólerős játékkal rukkol elő, és számít a Ladicsová, Kormanová, Hrabovská átlövő trió eredményességére is.

Felröppent a hír, hogy Flaska Mónika is pályára lép a Duslóban. A tapasztalt szélső novemberben sérült meg a válogatottban, s azóta műtétre készült. Csütörtökön azonban fordult a kocka. „Egy szakorvosi kivizsgálás után kiderült, hogy egyelőre nem fontos a beavatkozás. A legújabb diagnózis: erős vállgyulladás, kezelni kezdtek. Azóta edzek a csapattal, még szombaton délelőtt is lesz egy gyakorlásunk, s utána döntök, hogy vállalom-e a játékot. Ha úgy fogom érezni magam, mint most (pénteken délután – a szerző megj.), pályára lépek” – nyilatkozta lapunknak a válogatott szélső.

Norvégiai győzelme után odahaza játszik a BL-ben az FTC, hatalmas előnnyel utazott Boszniába a Győr (KEK), az EHF Kupa nyolcaddöntőjébe juthat a Cornexi, de a DVSC már aligha, mert hétgólos hátránnyal indult Athénba. A magyar csapatok műsora – szombat, KEK, nyolcaddöntő: Zeljeznicar Sarabon– Győr (első meccs 21:41); EHF Kupa: Cornexi–Wiener Neustadt (18.00, 27:28); Artasz–Debrecen (31:24). Vasárnap, BL, B-csoport, 2. forduló: FTC–Leipzig (18.00). (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?