Leálltak a daruk a Sao Pauló-i stadionépítésen

Sao Paulo |

<p>A hatóságok leállították a jövő évi labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének otthont adó Sao Pauló-i Itaquerao Stadion építésén dolgozó valamennyi darut, miután szerdán leszakadt a tetőszerkezet egy darabja, s a balesetben két ember életét vesztette.</p>

A brazil munkaügyi minisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint a kilenc daru addig nem üzemel tovább, amíg az építő Odebrecht cég nem igazolja dokumentumokkal, hogy a gépeket szabályszerűen karbantartotta, a biztonsági előírásokat betartotta, a gépkezelők és munkások pedig megfelelő minősítéssel rendelkeznek.    "Nem érdekel bennünket a FIFA határideje, csak a munkások biztonsága a fontos. Az építkezés el fog húzódni, mi nem sietünk el semmit" - közölte a tárca részéről Antonio Pereira, hozzátéve: még mindig nem találták meg a szerdán összeomlott daru fekete dobozát.    A baleset során a daru leszakadása miatt egy hatalmas fémdarab zuhant a lelátóra, s a nézőtér mellett az arénán végigfutó LED-kivetítő is megsérült.    A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának belga tagja, Michel D'Hooghe csütörtökön úgy nyilatkozott: kétséges, hogy az Itaqueraóban rendezik meg a vb-nyitányt június 12-én.    A brazíliai világbajnokság szervezői hosszú ideje versenyt futnak az idővel, hogy valamennyi stadion készen álljon a FIFA által megadott határidőre, ennek ellenére a 12-ből az Itaquerao mellett további öt aréna nem készült még el. Ráadásul a hat közül éppen a Sao Pauló-i létesítményben álltak legjobban a munkálatok. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?