„Le kell győznünk a litvánokat”

<p>Saláta Kornél kisebb sérüléssel, de bizakodva érkezett a szlovák futballválogatott gyülekezőjére. Az FK Rosztov 28 éves védője reméli, hogy a pénteki, zsolnai világbajnoki selejtezőn legyőzik a László Csaba által irányított litvánokat, és versenyben maradnak a vb-szereplésért vívott csatában. A garamkövesdi származású, 24-szeres válogatott játékost faggattuk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Milyen a hangulat a csapatban?

Jó. Nagyon fontos meccs előtt állunk, tudjuk, hogy muszáj nyernünk, mert ellenkező esetben elúszhat a vb-szereplés. A korábbi meccseken kevés gólt rúgtunk, mert gyengélkedtek a csatáraink. Biztató, hogy a hétvégi bajnokin a Permben futballozó Jakubko kétszer, a Plzeňben játszó Bakoš pedig egyszer betalált. Remélem, nem lőtték el idő előtt a puskaporukat, s a litvánok ellen is eredményesek lesznek.

A cserepadról nézte végig a szeptemberi, vilniusi mérkőzést, amely 1:1-es döntetlennel végződött. Akkor meglepték valamivel a litvánok?

Nem. Azt játszották, amire számítottunk. Arra fizettünk rá, hogy álmosan kezdtünk, s ezt ki is használták a hazaiak. Sapara gólja után fölénybe kerültünk, ám Pečovský piros lapja miatt közel fél órát emberhátrányban futballoztunk.

Kiket ismer a litván csapat játékosai közül?

Elsősorban azokat, akik a Premjer Ligában játszanak. Klubtársamnak, a középpályás Edgaras Cesnauskasnak remek bal lába van, gyors és technikás, nagyon kell rá vigyázni. Pečovskýnak rossz emlékei vannak róla, mert Vilniusban azután állították ki, hogy vele szemben szabálytalankodott. A moszkvai Torpedóban szereplő Labukas is jó focista, de ügyelnünk kell a korábban Lengyelországban, most pedig a török Gaziantepsporban játszó erőszakos csatárra, Sernasra is.

Fáj még a térde?

Egy kicsit még érzem, de péntekig biztosan rendbe jövök.

Litvániában nem játszott, pénteken pályára lép?

A szakvezetők dolga a kezdőcsapat kijelölése, de úgy érzem, hogy ezúttal csak a cserepadon kapok helyet. Ugyanis a februári, belgiumi főpróbán a védelem tengelyében szinte hibátlanul játszott a Škrtel–Ďurica duó. Nem hinném, hogy ezen változtatna a Stanislav Griga–Michal Hipp kapitányi kettős.

Ďurica balhátvédként is szóhoz juthat.

Ez igaz, de szerintem Hubočan vagy Švento fog játszani a védelem bal oldalán. Csütörtökön kiderül, hogy milyen lesz az összeállítás.

Mit szól hozzá, hogy Pozsony helyett Zsolna ad otthont a fontos vb-selejtezőnek?

Örülök neki. Zsolnán szép a stadion, remek a fű és nincs futópálya, így a szurkolók sokkal közelebb vannak a játéktérhez.

Mire számít a pénteki meccsen?

Nincs mese, le kell győznünk a litvánokat. Egy korai gól sokat segítene. Elszántak vagyunk, biztosra veszem, hogy akik szóhoz jutnak, mindent megtesznek a sikerért. Persze, nem szabad fejetlenül rohamoznunk, mert László Csaba védencei a zárt védekezésből gyorsan képesek életveszélyes kontrákat vezetni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?