Lázba hozták a nézőket

Pozsony. A pozsonyi Slovan jégkorongozói első szlovákiai együttesként negyedszázada léptek trónra a szövetségi hokiligában, ami az akkori erőviszonyokra való tekintettel kiváló eredménynek számított. A jubileum tiszteletére szombat este nagyszabású hokigála zajlott a fővárosi ST Arénában.

Peter Šťastný (balról, Jakusevvel csatázik) két gól ütött a pozsonyi gálamérkőzésenČTK-felvételAz égszínkékek egykori aranycsapata (Slovan ’79) a sportág nagyságait felvonultató világválogatottal (Wordl Stars) mérte össze tudását. A gálamérkőzés fő szervezőinek, Peter Šťastnýnak és Marián Bezáknak köszönhetően a közelmúlt sztárjátékosai közül Fetyiszov, Salming, Makarov, Krutov, Jakusev, Shutt, Federko, Králik, Nový, Lála, Ebermann jött el mai játékával köszönteni a bajnokcsapatot, a sportág szerelmeseit.

Az őszülő, némi súlyfelesleggel, olykor már légszomjjal is küzdő veteránok szemet gyönyörködtető akciói lázba hozták a közönséget. A taktikai megkötések nélküli párharcot leginkább a gólra törő alakítások, pazar cselek, süvítő bombák jellemezték. Mindkét oldalon nagy elszántsággal küzdöttek a korongozók, akik nagyon élvezték a játékot, a közönség vastapsát.

Ami a showelemeket sem nélkülöző meccs lefolyását illeti, húsz, zömmel szemet gyönyörködtető találat került a jegyzőkönyvbe.

Egyet közülük a Slovan diákcsapatának ötöse szerzett. Történt ugyanis, hogy a második harmad végén a múlt és a jövő képviselői találkoztak a jelenben. Egy cserére ugyanis játékba avatkoztak a hazai utánpótlás korosztály képviselői is. Ahogy ez már az ilyen rendezvényeken lenni szokott, az összecsapás igazságosnak mondható döntetlennel végződött.

Stan Mikita, a világválogatott edzője találóan jegyezte meg az utolsó sípszót követően: „A gálameccs egyetlen nyertese a közönség volt.”

A hokigálát, melynek bevételéből a szervezők 2,5 millió koronát jótékonysági célokra ajánlottak fel, jelenlétével megtisztelte Ivan Gašparovič köztársasági elnök is.

(A gálamérkőzés szereplőiről a 22. oldalon írunk részletesen.)

KRÓNIKA

SLOVAN ’79–WORDL STARS 10:10 (3:3, 4:6, 3:1). G.: P. Šťastný (17., 53.), Mrukvia (42., 55), M. Šechný (21., 38), Jaško (11.), Bezák (20.), Zmajkovič (37.), Červenka (39.), ill. Nový (30., 35), Ebermann (24., 31.), Lála (7.), Krutov (8.), Fetyiszov (16.), Asszmanakopoulosz (29.), Shutt (33.), Jakusev (59.). Játékvezető: Fako, 5000 néző. SLOVAN ’79: Sakáč (Norovský)–Ujváry, Bukovinský, Roháčik, Kužela, Černý, Zmajkovič, Kleina–A. Šťastný, P. Šťastný, M. Šechný–Miklošovič, Mrukvia, Hejčík, Jaško, Rusnák, Bezák. WORDL STARS: Králik–Salming, Liba, Fetyiszov, Říha–Makarov, Krutov, Jakusev–Asszmanakopoulosz, Federko, Shutt–Lála, Nový, Ebermann.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?