László Csaba célja, hogy mindig telt ház legyen

<p>A kupában a&nbsp;döntőig jutni, a&nbsp;bajnokságban a&nbsp;hatodik helyen vagy annál feljebb végezni, tovább stabilizálni a klubot, és fokozatosan beépíteni az akadémistákat az első csapatba &ndash; ezekkel a célokkal várja a DAC a labdarúgó Fortuna Liga tavaszi idényének kezdetét.</p>

Végh Tibor klubelnök a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, jelenleg a dunaszerdahelyieknek van a legjobb infrastruktúrájuk a bajnokság résztvevői közül. A stadion átépítése továbbra is zajlik, júniusra el kell készülnie az új főtribünnek, év végéig pedig a negyedik lelátónak is. Az akadémián immár hat játéktér áll a fiatalok rendelkezésére, június végére elkészül további két pálya.

„A felnőttcsapat jelenleg a 8. helyen áll a bajnokságban. Tavaly hetedikek voltunk, és azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy évről évre egyre jobbak legyünk. Ha hatodikok leszünk, már elérjük ezt a célt, ha esetleg ennél is jobban végzünk, az már csak bónusz – mondta Végh. – A kupában döntőbe akarunk jutni, ott pedig már bármi megtörténhet. Az is a céljaink között szerepel, hogy az egyik korosztályos csapatunk bajnok legyen, ehhez az U17-es és az U14-es együttes jár a legközelebb.”

A DAC László Csaba vezetőedző irányítása mellett kemény felkészülésen van túl. Új csapatkapitánya is van a gárdának a horvát Marin Ljubicic személyében, aki két évvel meghosszabbította szerződését a sárga-kékekkel. „Az öltözőben nincs demokrácia. Én jelöltem ki a csapatkapitányt” – mondta érdeklődésünkre László Csaba, aki szerint a dunaszerdahelyiek között túl sok a „jó fiú”, de egy csapatba kemény, bátor játékosok is kellenek, s ilyen hozzáállást vár el Ljubicictól is.

A hátvédként is bevethető, de főleg védekező középpályásként játszó Ljubicic elmondta, jól érzi magát Dunaszerdahelyen, ezért hamar megegyeztek a szerződéshosszabbításról. Attól sem tart, hogy az új játékosok érkezésével megnőtt a konkurencia az együttesen belül. „A konkurencia csak jó, jobban mennek úgy az edzések, és a meccseken is jobb a játék” – vélekedett a 28 éves játékos.

A DAC keretéből három csatár távozott: Szarka Ákos Diósgyőrbe igazolt, Valerijs Sabala visszatért a vendégjátékról a Club Bruges-be, Róbert Polievkát pedig kölcsönadták Podbrezovára.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"265916","attributes":{"alt":"","author":"Somogyi Tibor felvétele","class":"media-image","height":"321","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Helyettük érkezett az U21-es válogatott Pavol Šafranko az eperjesi Tatranból. Mivel a védelemben több sérült is van – Kocsis Gergő még csak a közelmúltban kezdte az edzéseket tavalyi súlyos sérülése után, Kwin pedig az őszi szezon végén megsérült –, a hátvédsort megerősítendő érkezett kölcsönbe Ľubomír Šatka a Newcastle-ből. Ő szintén U21-es válogatott. Új szerzemény még Jakub Kosorín (Senica) és a kapus Száraz Benjamin, valamint az akadémiáról felkerült, albán származású Esmerald Aluku.

László Csaba főleg Šafrankót és Šatkát dicsérte. „Šafranko nagyon szorgalmas futballista, hozzáállásával, akaraterejével Huszti Szabolcsra emlékeztet. Šatka is gyorsan beilleszkedett, bár az első felkészülési meccsünkön, a Karpati Lviv ellen többször is hibázott, de hamar felvette a ritmust” – jellemezte az új igazolásokat a szakvezető, aki a céljairól csak annyit mondott: „A legnagyobb célom az, hogy minden hazai meccsünkön telt ház legyen. Ha így lesz, az azt mutatja, jó úton járunk.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?