László Csaba a Fradi új edzője

Budapest. László Csaba – aki évek óta Németországban él, elvégezte a kölni főiskolát, és idén januártól Lothar Matthäus segítőjeként dolgozik a magyar válogatottnál – lett a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetődzője.

Budapest. László Csaba – aki évek óta Németországban él, elvégezte a kölni főiskolát, és idén januártól Lothar Matthäus segítőjeként dolgozik a magyar válogatottnál – lett a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetődzője.

Nem tart a fogadtatástól, hogy sokan azt mondják majd, ön nem ismeri kellőképpen a magyar futball közegét?

Nem félek ettől, eléggé ismerem a magyar futballt ahhoz, hogy bátran elvállaljam a feladatot. Tudom, hogy a Fradinál menny vagy pokol vár az edzőre. Tisztában vagyok azzal is, hogy a Ferencváros edzőjének lenni érzelmi kategória. Sokszor hallottam, hogy az Üllői útra érkező trénerek rendre bizonygatták, mennyire kötődnek a klubhoz, én ezt nem teszem, mert számomra a Fradi lelki kérdés, amit Székelyföldön szívtam magamba, ahol óriási kultusza van a zöld–fehér egyesületnek.

Néhány napja arról lehetett hallani, hogy egy svájci szakember kerülhet ön mellé segítőnek. Eldőlt már a szakmai stáb összetétele?

Valóban felmerült a svájci első osztályban, Schaffhausenben dolgozó kollégám esetleges szerepvállalása, ám a Ferencváros jelenlegi helyzetében nem ez a legfontosabb kérdés. A csapatnak most nyugalomra és sok munkára van szüksége, hiszen július végén már a Bajnokok Ligája-selejtezőben kell pályára lépni. A pályaedző továbbra is Keller József marad, mint ahogy a kapusok felkészítését a jövőben is Józsa Miklós végzi, erőnléti trénerként pedig visszakerül a stábba Simon Balla István. Keddtől már kizárólag a munkára kell koncentrálnunk, igyekszem minél előbb felmérni a keret összetételét, elkészíteni az edzéstervet, hiszen nincs sok időnk az első fellépésig.

László Csaba hétfőn délután az Üllői úti öltözőben bemutatkozott a játékosoknak, ugyanakkor a Ligának még lehet egy-két szava dologhoz, amennyiben Pintér Attilát nem fizetik ki a Fradinál. A szabályok szerint ugyanis amíg az előző edzővel szemben tartozások állnak fenn, addig nem szerződtethetnek új trénert a klubok. A ferencvárosi vezetők éppen ezért bejelentették, hogy július 15-ig rendezik a tartozásaikat. Mindez azt is megmagyarázza, hogy László Csaba miért csak július 15. után veszi át az edzések irányítását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?