Lang Ádám az Új Szónak: az első gól örök emlék marad

<p>Míg társai a csípős hidegben igyekeztek a fűtött csapat-buszba, ő egyetlen kérdést sem utasított el.</p>

Olyan alkalom csak egyszer van az életben, hogy az ember az első válogatott gólját szerzi, Lang Ádám pedig ki akarta élvezni a pillanatot. A Dijon 23 éves védője az Új Szó kérdéseire is szívesen válaszolt az andorraiak elleni, 4:0-ra megnyert vb-selejtező után.

Első gólját szerezte a válogatottban, az ön találatával lett 2:0. Hogyan látta belülről a gólt?

Pontrúgás utáni szituáció volt, amit az andorraiak kifejeltek, de összeszedtük a labdát, ami kikerült a szélre. Dzsudzsi (Dzsudzsák Balázs) jobbal beadta, a rövid saroknál a csatárunk megküzdött a védővel, a labda továbbjött, én pedig figyeltem az üres területre, mert sejtettem, hogy valószínűleg oda fog jönni. Bemozdultam, és a kivitelezés is sikerült, mert gól lett belőle.

Mit jelent önnek az első találat címeres mezben?

Emlékezetes marad, az biztos. Gólt szerezni mindig jó, nagyon örülök, örökre emlékezni fogok rá.

A kiscsapatok ellen általában azért nehéz játszani, mert csak védekeznek. Andorra is erre rendezkedett be, öt hátvéddel állt fel, és harminc percig állta is a sarat.

Nehéz volt, foggal-körömmel próbáltak védekezni, mindenhova odacsúsztak, szélességben tolódtak az egész pályán. Nem volt egyszerű a védelmet feltörni, de sikerült, és hoztuk ezt a kötelező és nagyon fontos győzelmet.

Négy mérkőzés után a magyar válogatott a selejtezőcsoportja harmadik helyén áll két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel. Mennyire elégedettek ezzel?

A rajt előtt azt gondoltam, több pontunk lesz, de ez most így alakult. Tanultunk belőle, igyekszünk kijavítani a hibákat. Várjuk a következő feladatot.

Újabb tétmeccs már csak márciusban vár a magyar nemzeti csapatra, amikor Portugáliában lépnek pályára, de kedden barátságos meccsen a svédeket fogadják. Mi a cél ezen a találkozón?

Szeretnénk, ha méltóképpen búcsúzhatnának azok a játékosok, akik befejezik a válogatott pályafutásukat. Ehhez jó játék és jó meccs kell, amely, reméljük, jó eredménnyel is párosul.

A magyar válogatott 2016-ban ott lehetett az Eb-n, az országban igazi futball-láz uralkodott júniusban. Hogyan tekint vissza az évre?

Nagyon örülök, hogy ennek én is részese lehettem. Rengeteg tapasztalatot szereztem. Mosolyogva gondolok vissza az egész évre, mert elindult valami, változások történtek, mi pedig azon vagyunk, hogy ezt fenntartsuk, és tovább fejlődjünk.

Ha egy pillanatot kellene kiemelnie az évből, mi lenne az?

Talán a portugál meccs (3:3 az Európa-bajnokság csoportkörében – a szerk. megj.). Bátran, jól játszottunk, szereztünk három gólt, a későbbi Európa-bajnokkal játszottunk egy remek meccset.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?