Labdarúgó NBI: Tempó, az volt...

<p>A Videoton 5:1-es győzelemmel nyitotta a tavaszi fociidényt. Előtte azonban nézzünk körül Balmazújvárosban.&nbsp;</p>

Még meg sem kezdődött a magyar klubfociban a tavaszi idény, de máris belefutottunk egy csodálatos hírbe: elmaradt a Balmazújváros–Békéscsaba meccs (NB II), mivel a pálya talaja alkalmatlan volt a játékra. Ó-Ó-Ó!! Pedig ez egy csúcsstadion, a Hortobágy San Sirója, amelyet tavaly uszkve 1,15 milliárd forint közpénzből újítottak fel. A rendszer része egy félmilliárdos beruházás: a pályafűtés, amely a balmazi termálfürdő erőforrásait használja. „A stadion ugyan rendelkezik pályafűtéssel, annak hosszú távú üzemeltetése viszont olyan költséggel járna, amelyet jelen pillanatban az Önkormányzat nem tud bevállalni” – olvasható a klub közleményében. Fantasztikus, hogy sikerült felépíteni egy rendszert pontosan 486 millió forintért – arra viszont már nincs pénz, hogy azt be is kapcsolják néhány nappal az idénynyitó előtt. Mi lenne, ha valaki visszafizetné szépen azt a félmilliárdot? 

Mellékszál: nehéz helyzete van annak, aki a magyar fociról a Nemzeti Sportból óhajt tájékozódni, a piacvezető sportlap híre a következőképpen számol be a balmazújvárosi spórolásról: „A játéktér alkalmatlansága miatt elhalasztották a február 19én (vasárnap) 14.30-ra kisorsolt Balmazújváros–Békéscsaba NB II-es labdarúgó-mérkőzést. A mérkőzés új kezdési időpontját az MLSZ versenybizottsága tűzi majd ki.” Ennyi, más semmi. Csak versenybizottság, központi bizottság, elnökúrelvtárs. 

Ha a fociról akarunk szólni, legalább a Videoton dicsérhető. Az Újpest korán vezetést szerzett Felcsúton (hihi), de aztán (nahát!) a Vidinek sikerült a fordítás, 0:1-ről 5:1, brávó, brávisszimó. Góllövők időrendben: Mihailo Perovic, Anel Hadzic, Marko Scsepovics, Asmir Suljic, Marko Scsepovics, Stopira. Nem, nem, ez nem a Borac Banja Luka–Hrvatski Dragoljovac Balkán-kupa-rangadó, hanem egy NB I-es focimeccs. (Persze, idegenlégiósokra, főleg lusta délszlávokra, semmi szükség. Darko Lazovics például ezúttal nem lőtt gólt, de lássuk be, az NB I-ben most ő a nagy zsugás.) S hogy mi van a Fradival, a Fradikával? 0:0 Debrecenben. „Mindkét oldalon hiányoltam a kombinatív játékot, aligha lehetett túl élvezetes nézni” – mondta az izzadós derbi után Thomas Doll (FTC). Tempó, az volt, ismerjük el. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?