Kužmová kezd az oroszok ellen

Pozsony.

Pozsony. A szlovákok kapitá-nya, Matej Lipták egyesben Magdaléna Rybárikovát és a most debütáló Viktória Kužmovát jelölte a szombaton délután (15.30) kezdődő, oroszok elleni Fed-kupa-találkozóra.

A szombati első mérkőzésen a szlovákok fiatal tehetsége, Viktória Kužmová ellenfele az oroszok első számú játékosa, Natalija Vihljanceva lesz. A két teniszező legutóbb egy héttel ezelőtt, Szentpétervárott találkozott egymással, akkor Kužmová kétszettes győzelmet aratott: „Nehéz mérkőzés volt, de aznap nagyon jól ment a játék: hittem magamban és a fontos pillanatoknál jobban teljesítettem. Remélem, ez a hétvégi mérkőzésen sem lesz másként” – nyilatkozta bizakodva a 19 éves kassai lány. „Csütörtökön közöltem a lányokkal, hogy egyesben Magda mellett Viki kap majd esélyt. Ez lesz az első Fed-kupa-mérkőzése, s talán könnyebb lesz úgy megélnie, hogy nem a döntő pont megszerzéséért zajlik a csata” – tette hozzá Lipták. A második mérkőzésen a remek formában lévő, a világranglista 18. helyén álló Magdaléna Rybáriková ellenfele Anna Kalinszka lesz. A pöstyéni születésű teniszező pozitívan tekint a hétvégére: „Úgy gondolom, a felkészülés az elvárásaink szerint zajlott. Nem lesz egyszerű dolgunk az orosz lányok ellen, de bízom a sikerünkben. Akárhogy is lesz: győzzön a jobb csapat” – nyilatkozta a tegnapi sorsolást követően Rybáriková. A vasárnap délutáni program (15.00) Rybáriková és Vihljanceva párharcával indul, őket Kužmová és Kalinszka követi majd. A hétvégi szlovák–orosz találkozót a Čepelová, Schmiedlová és Kugyermetova, Potapova párosok összecsapása zárja.

A II. Világcsoport 1. fordulóbeli, a pozsonyi Nemzeti Teniszközpontban zajló meccsét az STV 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?