Kuzminának bronzot jósolnak

ÖSSZEÁLLÍTÁSA sportstatisztikákkal foglalkozó Infostrada Sports honlap szerint Norvégia lesz a pénteken kezdődő téli olimpia legsikeresebb nemzete, míg a Price WaterhouseCoopers tanulmánya szerint az amerikaiak gyűjtik be a legtöbb érmet Szocsiban.Az Infostrada 14 aranyat, 12 ezüstöt és 10 bronzot j

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A sportstatisztikákkal foglalkozó Infostrada Sports honlap szerint Norvégia lesz a pénteken kezdődő téli olimpia legsikeresebb nemzete, míg a Price WaterhouseCoopers tanulmánya szerint az amerikaiak gyűjtik be a legtöbb érmet Szocsiban.

Az Infostrada 14 aranyat, 12 ezüstöt és 10 bronzot jósol a norvégoknak, ebből négy egyéni diadalt a sílövő Tora Bergernek, aki (ha még a váltókban is szerez egy aranyat és egy ezüstöt, ahogy az Infostrada jósolja) ezzel a játékok legeredményesebb versenyzője lehet. Az Infostrada szerint egyébként a férfiaknál is ugyanaz fogja nyerni mind a négy egyéni számot biatlonban: a francia Martin Fourcade.

Az Infostrada éremtáblázatának második helyén az amerikaiak végeznének, 14 arannyal, 8 ezüsttel és 8 bronzzal, míg a harmadikok a kanadaiak lennének 11 olimpiai bajnoki címmel. A házigazda oroszok a honlap jóslata szerint csak a 6. helyen végeznének 5 arannyal, 6 ezüsttel és 4 bronzzal.

Szlovákia sem marad érem nélkül az Infostrada előrejelzése szerint: a sílövő Anastasia Kuzmina a 15 km-es távon bronzérmet szerez.

Egy másik elemzés, a Price WaterhouseCoopers cég tanulmánya optimistább a szlovákokat illetően: az előző olimpiákon mutatott eredményesség helyett sokkal inkább gazdasági és geográfiai tényezőket figyelembe vevő analízis alapján Szlovákia három éremmel tér haza Szocsiból. A PwC nem konkretizálja, hogy melyik ország hány arany-, hány ezüst- és hány bronzérmet szerezhet, csak a dobogós helyek számát adja meg. Szerintük a legtöbb érmet az USA szerezné – 35-öt, a németek 26, az oroszok 25 dobogós helyet ünnepelhetnének. „A projektünk célja nem az, hogy minél pontosabban megsaccoljuk az érmek számát, hanem hogy rámutassunk, másképpen is meg lehet jósolni az olimpiai eredményességet, nem csak a korábbi játékokon elért eredményekből kiindulva” – nyilatkozta William Zimmern közgazdász a PwC nevében. (infostrada, sme.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?