Kuzmina remek hétvégéje

<p>Háromszor is dobogóra állhatott a sílövő-Vk holmenkolleni állomásán a szlovák színekben versenyző Anastasia Kuzmina: a pénteki sprint 3. helye után szombaton az üldözéses versenyben is harmadik lett, a vasárnapi tömegrajtos viadalon pedig a második helyen végzett. Kuzmina korábban még sosem szerzett egy Vk-viadalon három érmet.</p>

 

Már a pénteki sprintben látszott, hogy a szlovákiai sílövő remek formában van, jól lő, és a sílécei is remekül csúsznak. Mindezt kamatoztatni tudta az üldözéses versenyben, amely a folyton változó erős szél miatt szinte versenyzésre alkalmatlan körülmények között zajlott. Míg szinte mindenki összevissza lövöldözött – Domracsevának például kilenc büntetőkört kellett megtennie, s még így is 5. lett –, Kuzminának csak négy hibája volt (1-0-2-1), s ezzel harmadik lett a szintén négyszer hibázó norvég Tora Berger, illetve a francia Marie Dorin Habert mögött. Dorin Habernek két lövőhibája volt, ennél kevesebb nem volt a mezőnyben. „Nasztya fantasztikus teljesítményt nyújtott. A folyamatosan változó szélre nagyon jól reagált, mindig az adott körülményekhez alkalmazkodott. Mesterien versenyzett” – dicsérte védencét Juraj Sanitra, Kuzmina lövőedzője. A 2010-ben Vancouverben sprintben arany-, az üldözéses versenyben ezüstérmes Kuzminán egész hétvégén látszott a felszabadultság – a tömegrajtos versenyben is remekül lőtt, ugyan másodszor fekvésben volt két pontatlan lövése, de ettől eltekintve hibátlanul teljesítette a pályát. A negyedik lövészettől az első helyen jött el, de az egészen elképesztően versenyző Tora Berger már ott lihegett a nyakán, s a norvég az emelkedőn le is darálta ellenfelét (ahogy egyébként mindenkit ebben a szezonban). Kuzmina így másodikként ért célba. „Nagyon boldog vagyok, és remélem, hogy otthon is örülnek a sikeremnek – nyilatkozta a verseny után az orosz származású versenyző. – Remélem, otthon nem mérgesek amiatt, hogy nem tudtam tartani a tempót Torával. Csodálatos hétvégét éltem át, végre megmutattam, hogy tudok lőni, és a korábbi sikertelenségeket csak a szerencsétlen véletlenek okozták. Rengeteg munka van mögöttem, csak azt az egyet sajnálom, hogy ezek az eredmények nem két héttel korábban, a Nové Město-i világbajnokságon jöttek.” (SITA, TASR)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?