Kuzmina hatodik lett az üldözéses versenyben

<p>„Kicsit csalódott vagyok, de hát már van egy aranyam!” Ezekkel a szavakkal értékelte a női sílövők üldözéses versenyét a szlovák színeket képviselő Anastasia Kuzmina, aki első helyről indult, de kétszer hibázott a lőtéren, s a hatodik helyen végzett.</p>

KIKÜLDÖTT

MUNKATÁRSUNKTÓL

Kuzmina a sprintben aratott győzelmének köszönhetően az élről rajtolhatott, de lassabban kezdett. „Nem akartam mindjárt az elején nagyon kifáradni, hiszen ötször kellett felmennem arra a gyilkos emelkedőre. Jó érzésekkel rajtoltam el, nem gondoltam arra, hogy ismét éremért futok” – mesélte már a verseny után a szlovák színekben versenyző, tyumenyi születésű biatlonos.

Kuzmina az első lövészetnél nem hibázott, s elsőként jött el a lőtérről. A második lövészetnél egyet rontott, ezután a remek formában futó fehérorosz Darja Domracseva vette át a vezetést, Kuzmina lecsúszott a negyedik helyre. Domracseva kemény tempót diktált, növelte is előnyét a harmadik lövészetig, és itt sem hibázott. Nem rontott Kuzmina sem, így feljött a második helyre. Domracsevának az utolsó lövészet előtt már több mint 40 másodperc előnye volt, így még az is belefért, hogy a legeslegutolsó lövést elrontotta. Kuzmina háromszor célba talált, aztán sokáig várt, s a hátralévő két lövéséből az elsőt elrontotta, így hetedikként vágott neki az utolsó körnek. Az érmes pozíciótól 7 másodperc volt a lemaradása, de ezt már nem tudta ledolgozni. Végül a hatodik helyen futott be.

„Az utolsó lövészet volt a legnehezebb. A pályán most nem volt olyan kemény a hó, mert felmelegedett az idő, s mivel én magasabb és nehezebb is vagyok az ellenfeleimnél, amikor el akartam rugaszkodni, csak jobban belesüllyedtem a hóba. Nem tudtam úgy repülni a léceken, mint a sprintben. Az első körökben spóroltam az erőmmel, de az a második büntetőkör nem kellett volna. Próbáltam közelebb kerülni az ellenfeleimhez, de nem ment” – foglalta össze a versenyt Kuzmina.

A szimpatikus sílövő ugyan elnézést kért, hogy nem tudott megfelelni az elvárásoknak, de nem tört össze a verseny után. „Természetesen kicsit csalódott vagyok, de hát már van egy aranyam!” – mondta nevetve.

Juraj Sanitra, Kuzmina lövőedzője szerint nem a lőtéren úszott el az érem. „Nasztyának köszönetet kell mondanom, mert a maximumot hozta ki magából. Nem volt ideális fizikai kondícióban, megmutatkozott, hogy az előző két nap nem múlt el nyomtalanul, és nem tudta megismételni azt a futóteljesítményt, amivel a sprintben nyert. A lövészetével elégedett vagyok. A negyedik lövészet nagyon sokáig tartott neki, valószínűleg nem találta el a ritmust, mert általában 25 másodpercet tölt a lőtéren, most pedig talán negyven másodpercig is eltartott az öt lövés” – nyilatkozta Sanitra. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?