Küzdöttek, de kikaptak a komáromi kosarasok

kosárlabda Komárom
Komárom |

A szezonban harmadjára is végig szoros meccset játszottak a komáromiak a bajnoki címvédő Interrel, ezúttal azonban 92:86-os vereséget szenvedtek hazai pályán. 

Az MBK Rieker Com-therm a kassaiak mellett az egyetlen csapat, amely az idényben le tudta győzni a pozsonyiakat. Sőt, a novemberi, idegenbeli találkozón csak hosszabbításban maradt alul a Hant Arénában. A kiegyenlített küzdelem a szerda esti rangadón is megvolt. Általában – az első perceket leszámítva – komáromi vezetéssel, amely hétpontosnál csak egy alkalommal nőtt nagyobbra. Akkor, a 30. percben 75:66-ot mutatott az eredményjelző, s úgy tűnt, a hazaiak döntő előnyt alakítottak ki. A negyedik negyedben viszont megakadt a gépezet, szinte minden komáromi kísérlet kipördült a gyűrűből, hat és fél perc alatt mindössze két pontig jutottak a piros-fehérek. 

„A második félidőben, főleg az utolsó negyedben picit kiestünk a ritmusból, hullámvölgybe kerültünk. Kissé statikussá váltunk, kevésbé gyorsan járattuk a labdát a szükségesnél. De ez abból is adódott, hogy az Inter agresszívebb védekezésbe fogott” – magyarázta lapunknak a meccs után Milos Sporar. 

Az Inter pedig jóval rutinosabb csapat annál, hogy ne éljen a kínálkozó lehetőséggel. Lélektanilag a 37. percben dőlt el a meccs, amikor a pozsonyiak egy támadás során sorozatosan szerezték a támadólepattanókat, s a fejetlenség végén kosarat is tudtak dobni, a komáromi Vuk Djordjevics pedig kipontozódott. Bár csak ötpontos (77:82) volt a komáromiak hátránya, az egyenlítés reménye szertefoszlott, amikor az „utolsó szalmaszálas” támadás során az irányító Boban Tomic megsérült. „Reméljük, minél hamarabb felépül, mivel egyértelműen ő az egyik kulcsjátékosunk – mondta Sporar, akinek a meccsen hosszabb-rövidebb ideig (szintén sérülések miatt) nélkülöznie kellett Sasa Jankovicot és az első negyedben brillírozó Miles Bowmant is. – Nagy sokk volt számunkra mindhárom eset, de nem akarom erre fogni a vereséget. A kosárlabda csapatsport, ha valaki hiányzik, másnak kell a helyére lépnie.” 

A szimpatikus, 41 éves szlovén szakember a 92:86-os vereség után sportszerűen az ellenfél kvalitásait méltatta – mint ahogy a vendégcsapat játékosai sem pörögtek túl. Tomicot például a hazai Ladislav Stojanov mellett az interes Vlahovics vitte a komáromi kispadra. Az pedig, hogy a Komáromba az ellenfél tagjaként már sokadszor visszatérő Marek Kozlíkot újfent nagy taps fogadta a bemutatáskor, továbbra is szívet melengető. 

A tabella már nem ennyire „jóságos” a komáromiakhoz, akik az elmúlt idényekben nem a hatodik helyhez voltak hozzászokva. Ugyanakkor az Eurovia SBL alapszakasza még csak kevéssel a felén jár túl. „A vereség ellenére dicséret illeti a fiúkat, mert végig küzdöttek, hajtottak egymásért. Látom a fejlődést a csapaton, ez a legfontosabb, és hogy majd a legszükségesebb időszakban lendüljünk csúcsformába” – tette hozzá Sporar. 

Reakciójából ítélve valami hasonlót gondolhatott a pár hely híján telt házas csarnok közönsége is, amely a vereség ellenére is ünnepelte picit kedvenceit. Részünkről pedig a B-közép kitartásának, energikusságának adóznánk, ami előrevetíti: az új évben is élmény lesz kosármeccsre járni Komáromban. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?