Kupával nyújtják meg a fociidényt Gömörben

focilabda
Rimaszombat |

Többéves kihagyás után ismét újjáéledt az egykori Gömöri Kupa. Közben megváltoztatták a torna elnevezését, jelenleg a Rimaszombati Területi Labdarúgó-szövetség elnökének kupájáért folyik a küzdelemsorozat.

„Nemrég csaknem teljesen új összetételű vezetés vette kezébe a területi szövetség irányítását. Első döntéseink közé került, hogy a nyári és a téli holt idényben újra játszanak a területi bajnokságban és a kerületi ligákban szereplő csapatok. Felvetésünket szerencsére örömmel fogadták a klubok. Szándékunk az volt, hogy ösztönözzük a csapatokat a folyamatos próbatételre” – tájékoztatott Koós Adrián, a területi szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.

A területi szövetség által irányított VI. liga alakulatai már tavaly nyáron lejátszották az alapszakasz meccseit. A negyeddöntőbe a rimaszécsiek, az uzapanyitiak, a klenoveciek, a jolsvaiak és a lubeníkiek kerültek. A másik ágon, a kerületiek csak idén kapcsolódtak be a mérkőzéssorozatba. Március első és második vasárnapján csaptak össze egymással szintén oda-vissza alapon, és a továbbjutást jelentő első három helyet a tiszolciak, a hnúšťaiak és a rimaszombatiak U19-es csapata harcolta ki.

„Sajnos a Double Star Bet VI. ligában hétről hétre mindössze tíz csapatunk lép pályára, közülük is négyen a Nagyrőcei járásból vannak. A tavaszi idény is csak április 21-én kezdődik. Elsősorban az alacsony létszámú mezőny miatt szerettük volna bővíteni a szurkolóknak a focikínálatot. A negyeddöntőre április 10-én, az elődöntőre és a döntőre pedig május 1-jén, valamint május 8-án kerül sor. Kiváló kapcsolatokat ápolunk a losonciakkal, így a nyár folyamán szuperkupameccset tervezünk, amelyen a két szövetség tornagyőztese mérné össze tudását” – árulta el Koós Adrián.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?