Közeleg a műesések alkonya?

London. Több angol csapat vezetője is panaszkodott arra, hogy a játékvezetők többsége rosszul értelmezi a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) új rendelkezését, mely szerint a színészkedő játékosokat minden esetben sárga, illetve piros lappal kell büntetni.

London. Több angol csapat vezetője is panaszkodott arra, hogy a játékvezetők többsége rosszul értelmezi a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) új rendelkezését, mely szerint a színészkedő játékosokat minden esetben sárga, illetve piros lappal kell büntetni. A szabályt csak az idei koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon vezetik be hivatalosan, de a nemzetközi szövetség arra kérte a bírókat, hogy már előtte is lépjenek fel erélyesebben a műeséseket bemutató futballistákkal szemben. – Mindenkinek felhívtuk a figyelmét arra, hogy a színészkedőket azonnal büntesse meg – mondta John Baker, az angliai játékvezető-testület elnöke.

Az élvonalbeli Arsenal, Derby és Fulham is úgy érzi, hogy legutóbbi mérkőzésén a bírók túlságosan szigorúan alkalmazták a szabályt. Mindhárom együttes találkozóján előfordult, hogy a tizenhatoson belül földre kerülő játékos sárga lapot kapott. – A televíziós felvételekből egyértelműen kiderült, hogy ezekben az esetekben a bírók rosszul döntöttek – mondta Alan Shearer, az angol válogatott egykori csapatkapitánya, az éllovas Newcastle United csatára. – A támadók egyszer sem reklamáltak, csupán a labdáért küzdöttek a védőjükkel, és közben a földre estek. Rengeteg vita lesz még ebből a rendelkezésből. Azért senkit sem szabad büntetni, mert elveszti az egyensúlyát. Olyan meccs is volt, ahol szabályosan, becsúszva szereltek valakit, az illető a földre került, és amikor felállt, már az orra elé is tartották a sárga lapot.

Az Arsenal holland válogatott játékosának, Van Bronckhorstnak a Liverpool elleni találkozón a figyelmeztetés a második sárga lapot jelentette, és kiállították. – Nagyon csalódott vagyok, az egyik legjobb bíró, Paul Durkin vezette a meccset. Ha már ő sem érti, hogy pontosan miről van szó, akkor nem sok jóra számíthatunk – fakadt ki Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?