Kozák: „Nehéz meccsek kellenek”

<p>Szükség van a nehéz meccsekre, és Lengyelország kemény ellenfél – vélekedik Ján Kozák, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a pénteki, wroclawi barátságos találkozó előtt.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A szlovák keretből sérülés miatt hárman hiányoznak, Mucha, Weiss és Jakubko. A kapitány úgy döntött, csak Mucha kapus helyett hív be új játékost, így került a keretbe Tomáš Košický, a Catania hálóőre. „Sajnos, minden gyülekezőre sérülten érkezik valaki, úgyhogy már eleve több játékost szoktam nevezni” – magyarázta Kozák.

A szlovákok ellenfele pénteken a világranglistán jelenleg csupán a 69. helyen álló, de több klasszisjátékossal (Lewandowski, Blaszczykowski, Szczesny) felálló Lengyelország lesz. „Nekünk szükségünk van a nehéz meccsekre, és a lengyelek elleni összecsapás valószínűleg nagyon kemény lesz. Remek hangulatot, jó játékot várok, hiszen igazi futballnemzethez látogatunk” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Kozák júliusban vette át a nemzeti csapat irányítását, azóta csupán egyszer nyert a válogatott (Boszniában vb-selejtezőn 1:0-ra). „Tulajdonképpen még nem is játszottunk hazai környezetben, mert a bosnyákok elleni zsolnai meccsen is az ellenfél szurkolói voltak többen. A teljesítményünkkel általában véve elégedett vagyok, csak a lettországi második félidő okozott csalódást, egyébként elfogadhatóan játszottunk. Itthon a bosnyákok ellen még jobban futballoztunk, mint Zenicában, de az ellenfél is kiválóan játszott, és győzött. A görögök ellen kiegyenlített csatát vívtunk, egy peches góllal kaptunk ki. Lettországban remekül kezdtük a meccset, az első félidőben a játék és a teljesítmény is jól alakult, de a szünet után sajnos visszaestünk, ezért végül csak döntetleneztünk. De ez volt az egyetlen alkalom, amikor kifejezetten csalódtam” – foglalta össze tapasztalatait Kozák.

A kapitány úgy véli, lassan összeáll a gárda gerince, végéhez közeledik a csapatépítési folyamat. „Van még néhány játékos, akiknek a válogatottban van a helyük, tavasszal őket is behívom. Itt főleg Vittekre és az U21-es válogatott legjobbjaira gondolok. Gyömbérre mindenképpen számítok a jövőben” – árulta el terveit a kapitány.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?