Kovács Zoltánt is kizárták

Athén. A súlyemelő Kovács Zoltán a diszkoszvető Fazekas Róbert sorsára jutott: a Magyar Olimpiai Bizottságtól származó csütörtök délelőtti értesülése szerint őt is kizárták az athéni olimpiáról doppingvétség miatt.

Athén. A súlyemelő Kovács Zoltán a diszkoszvető Fazekas Róbert sorsára jutott: a Magyar Olimpiai Bizottságtól származó csütörtök délelőtti értesülése szerint őt is kizárták az athéni olimpiáról doppingvétség miatt.

Kovács, aki a 105 kg-osok keddi versenyén az első szakítása után sérülés miatt visszalépett, szerda hajnalban – Fazekashoz hasonlóan – elégséges minta adása nélkül távozott a doppingvizsgálatról. Ügyében a NOB fegyelmi kérdésekben illetékes testülete szerda este meghallgatást tartott, s tegnap hozta napvilágra döntését.

„A négyoldalas dokumentumban versenyzőnket nem doppingolásért marasztalták el, hanem a doppingellenőrzés szabályainak be nem tartása miatt – mondta Dolovai Tamás, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke megerősítve a kizárás tényét. – A teljes indoklást még nem ismerem, mert magam még nem láttam a dokumentumot, de a lényegét ismertették velem. Eszerint Kovács Zolit kitiltották az olimpiai faluból, az akkreditációját visszavonták, s utazik is haza.”

A NOB-nak a határozata alátámasztja a hazai szövetség elnökének értesülését.

A magyar súlyemelőnek további szankciókkal is szembesülnie kell, mivel ilyen esetekben a sportági világszövetség, jelesül az IWF – többnyire két évre – eltiltja a vétkest a nemzetközi versenyektől.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?