Kovács–Wandera Eb-címmeccs

<p>Egész estét betöltő bokszgála keretében lép ringbe ma (pénteken) este (18.00) Kovács Tamás (Tomi Kid) a World Boxing Organization (WBO) félnehézsúlyú Európa-bajnoki címéért.</p>

A galántai bunyós a svéd licenccel versenyző ugandai Hamza Wandera ellen tizenkét menetre tervezett ütközetben akar győzni a nyitrai új sportcsarnokban.

Élete legfontosabb profi meccse előtt áll. Találkozott már ellenfelével, hallotta őt a sajtótájékoztatón. Milyenek a benyomásai?
Kiváló a hangulatom, viccelődünk, nevetünk, de lámpalázam még nincsen. Nagyon kiegyensúlyozott vagyok, és nagyon várom a mérkőzést. Igazán jól érzem magam.

Minden téren – fizikailag, taktikailag és lelkileg is – kiválóan felkészült, még sportpszichológusnál is járt. Mindent megtett a győzelemért, amit a meccs előtt lehetséges?
Igen. Aringben aztánmárpillanatok dönthetnek: jöhet egy véletlenszerű ütés, ami befolyásolhatja a végeredményt, vagy jöhet egy válságos időszak is, ami egy ilyen hosszú meccsen könnyen előfordulhat. De amit eddig megcsináltunk, az százszázalékosmunkavolt.

Tizennyolc ütközete volt eddig a profi ringben. Milyen út vezet a tizenkilencedik siker felé?
Minél hamarabb meg kell találnom az ellenfelem hibáit. És könyörtelenül büntetni. Wandera fordított alapállású, ez is némi támpontot adhat. Láttam egy mérkőzését, tanulmányoztam, hol lehet keresni a gyenge pontjait. És ha megtalálom, élnem kell belőlük. Nem szabad elkapkodni semmit, időnk van elég, hiszen tizenkét menetre szól a meccs.

Hamza Wandera is győzni akar. Kijelentette, hogy garantálja, ő lesz Kovács Tamás legnehezebb ellenfele. Üzen neki valamit a meccs előtt?
Nem vagyok üzengető típus. Majd a mérkőzésen meglátjuk, ki fog nyerni. Örülök neki, hogy ő is kemény, nyerni, bizonyítani akar, mert ezen a szinten már gyenge ellenfél nem várhat rám. Egyben letesztelhetem magamat, felmérhetem, mire vagyok képes.

Címmérkőzése egy egész estét betöltő bokszgála kicsúcsosodása lesz. Előtte amatőr védencei, klubtársai, köztük Sandro Dirnfeld, Tomáš Vaňo és Varga Tibor is szórakoztatja a nyitrai nézőket. Mit kínál Tomi Kid a bokszrajongóknak?
Az biztos, hogy egy nagy show lesz, hogy sokat fogunk mutatni, és mindent kiadunk magunkból. Én egy hatalmas csatára várok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?