Kovács Ági: rekordeső

Long Breach. Parádés eredménnyel rukkolt elő Kovács Ágnes Long Beach-ben a Belmont Plaza uszodájában, a magyar olimpiai bajnok kétszáz yard mellen három rekordot is megdöntött.

Long Breach. Parádés eredménnyel rukkolt elő Kovács Ágnes Long Beach-ben a Belmont Plaza uszodájában, a magyar olimpiai bajnok kétszáz yard mellen három rekordot is megdöntött. A hétszeres Európa-bajnok a Pacific 10 bajnokságon 2:07,75-ös időeredménnyel ért célba, ami nem csupán a verseny történetének legjobb ideje, medencecsúcs is, és ami a legfontosabb, kétszáz yard mellen az Arizona State University megalakulása óta még senki sem tette meg ilyen rövid idő alatt a távot. A korábbi iskolacsúcsot immár hét éve Beata Kaszuba tartotta. Egészen mostanáig... A magyar világbajnok produkciója nem csak a közönség, a riválisok elismerését is kiváltotta, például Tara Kirkét, aki egyetemi bajnok volt ebben a számban. Long Beach-ben meg kellett elégednie a második helyezéssel.

Ági száz yard mellen is egyéni rekordot tempózott (1:00,48), ott azonban a már említett Kirk (68,68) elé került. Nem mellékesen a Stanford egyetem legjobbja szintén versenyrekorddal lett első. A magyar klasszis négyszáz yard vegyesen is egyéni csúccsal ért célba (4:10, 77), mindez ebben a számban Kwasny (4:09,48) mögött a második helyre volt elég. Az Arizona State University 4x100 yardos vegyes váltójában természetesen szintén számítottak Kovács Ági szolgálataira, nos, itt a harmadik helyen zárt az arizonai kvartett. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?