Kouba kínjai a kispadon

Prága. Három döntetlen után győzni tudott a cseh labdarúgó-bajnokságban a Sparta. S bár a címvédő hátránya a listavezető Baník Ostravára még így is nyolc pont, úgy tűnik, a BL-től való búcsú után a Sparta megkezdte a felzárkózást.

Örömujjongás volt a Slavia-táborban, amikor a Sparta elleni derbi előtt a hangosbemondó közölte: Jaromír Blažek, a bordómezesek válogatott kapusa sérülés miatt nem lép pályára. És ujjongtak akkor is, amikor a mérkőzés 43. percében a játékvezető kiállította a Blažeket helyettesítő Koubát. Petr Kouba, az 1996-os Európa-bajnokság ezüstérmese 2002 őszén érkezett vissza Prágába, és azóta először védhetett bajnoki meccsen a Spartában. Huszonkét hónapig a kispadon ült, hogy aztán egy buta hiba miatt (a tizenhatoson kívül kézzel próbált hárítani) a nagy rangadón kiállítsák. „Megpróbáltam elhitetni a játékvezetővel, hogy nem volt szándékos kezezés, de tudtam, hogy ez már aligha segít rajtam” – nyilatkozta Kouba a mérkőzés után, hozzátéve: a második félidőben kínokat élt át a kisopadon. Helyette a 22 esztendős David Bičík állt be, élete első élvonalbeli meccsére. „Azt hittem, valami mellékes meccsen debütálok majd, ehelyett a derbi kellős közepén kellett beállnom” – mondta Bičík, aki már a Příbram együttesébe készült kölcsönjátékra, de Blažek sérülése miatt az utolsó pillanatban maradt a prágaiaknál. „Előnyt jelentett számára, hogy minden olyan gyorsan történt, nem volt ideje azon stresszelni előre, milyen lehet a Slavia ellen védeni” – így Kotrba. A fiatal kapus csak utólag gondolkozhat el a történteken, no meg azon, hogy akkor hol is jelentkezzen edzésre: Příbramban, netán a Spartában.

A Slavia elleni győzelem után Karel Poborský volt az egyik legboldogabb játékos. Olyannyira, hogy a meccs végén korábbi szokásával ellentétben nyilatkozott az újságíróknak. „Mindenhol azt olvassuk, hogy a Sparta görcsösen játszik, a Slavia pedig meccsről meccsre brillírozik. Most végre megmutatkozott a Sparta ereje, mindenki láthatta, ki a jobb csapat Prágában. Emberhátrányban is megérdemelten nyertünk, a Slaviának helyzete sem volt.” Nem szégyen, hogy az ellenfél még a kiállítás után is növelte előnyét? – kérdezték Josef Csaplártól a sajtótájékoztatón. „Önök szerint szégyen, szerintem nem az. De természetesen nem vagyok feldobva” – reagált a Slavia edzője.

Szó mi szó, a Slavia valahogy nem szereti az emberelőnyös meccseket. Most a Sparta ellen még az egy pontot sem tudták megszerezni, azelőtt pedig Jablonecben csak egy döntetlenre futotta erejükből az emberhátrányban játszó hazaiak ellen. (mf, č)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?