KORONGKÖZELBEN

KATHAN DOPPINGOLT? A hokitorna szervezői körében olyan nem hivatalos hírek láttak napvilágot, hogy a német Klaus Kathan doppingolt. Közép-európai idő szerint hétfőn este még nem volt ismeretes, melyik meccs előtt doppingolt a Szlovákia ellen harmadik gólt elért játékos.

KATHAN DOPPINGOLT? A hokitorna szervezői körében olyan nem hivatalos hírek láttak napvilágot, hogy a német Klaus Kathan doppingolt. Közép-európai idő szerint hétfőn este még nem volt ismeretes, melyik meccs előtt doppingolt a Szlovákia ellen harmadik gólt elért játékos. Igor Nemeček, a szlovák hokiküldöttség menedzsere először azt mondta, semmilyen információja nincs az esetről, később azonban aláhúzta: „Megpróbáljuk kideríteni, miről van szó, mert számunkra ez fontos, hiszen ha megsemmisítenék a németeknek ellenünk elért győzelmét, akkor ez számunkra két pontot jelentene.” Anton Zerer, a szlovák küldöttség sajtófőnöke nem tudta egyértelműen megmondani, hogy a Szlovákia elleni meccs vagy az osztrákok elleni összecsapás előtt doppingolt-e a német. Szerinte, ha Kathan tiltott szert használt, csak egyéni büntetést kap, a csapat eredményét nem érinti.

HAŠEK „DIÉTÁZIK”. A doppingszerektől való félelem miatt „ötkarikás diétába” kezdtek az észak-amerikai profi jégkorongliga olimpiai résztvevői. „Nagyon kell vigyáznom, hogy mit fogyasztok. Nem megyek étterembe, mert ott bárki beletehet valamit a sörömbe vagy az üdítőmbe” – panaszkodott Dominik Hašek, a címvédő cseh válogatott kapusa. A Detroit sztárjához hasonlóan a többi NHL-játékos is tart a pozitív teszteredménytől, hiszen decemberben a svéd Mattias Öhlund egy helytelenül felírt szemcsepp miatt kapott kis híján eltiltást. A Vancouver csatára szemműtétje után használta a (tiltott listán szereplő) acetazolamidot is tartalmazó készítményt, de a nemzetközi szövetség végül szemet hunyt a tévedése felett.

KOZLOV SÉRÜLÉSE. Hasizomhúzódása miatt nem vehet részt a Salt Lake City-i téli olimpián Viktor Kozlov, az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Florida Panthers orosz csatára. Vjacseszlav Fetyiszov szövetségi kapitány még nem döntötte el, hogy behív-e helyette mást a keretbe. Kozlov ebben az NHL-idényben 50 mérkőzésen 9-szer volt eredményes és 18 gólpasszt adott. Pavel Dacjukot, az NHL-ben éllovas Detroit Red Wings újonc csatárát hívta meg Kozlov helyére az orosz edző.

MIHÁLIKOT MEGMOTOZTÁK. Hogy milyen szigorúak a biztonsági intézkedések, arról Vladimír Mihálik hoki-játékvezető győződhetett meg. A stadion környékén nézelődött, s a szervezőkben gyanút keltett. Azok szóltak a biztonsági embereknek, s tetőtől talpig megmotozták, a fényképezőgépével önmagát is le kellett fényképezni, hogy meggyőződjenek róla, nem fegyver, nem ad le lövéseket. „Hihetetlenül átkutatták mindenemet, szét kellett szednem a fényképezőgépet, mindez majdnem egy órát vett igénybe. Utána elnézést kértek és azt mondták, a szabály az szabály. Érdekes tapasztalataink vannak a hokitorna szervezőivel is. Azok abszolút fegyelmet kívánnak tőlünk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?