Korlátozások: felfüggesztették a II. fociligát

foci

Csütörtök este végérvényesen eldőlt, hogy a II. labdarúgóliga mégsem kap kivételt, s nem rendezhetőek meg a bajnoki mérkőzések.
 

A Szlovák Labdarúgó-szövetség közölte, hogy az alacsonyabb osztályú pontvadászatok szüneteltetése mellett visszavonásig a másodosztály és a Slovnaft Cup küzdelmei sem folytatódhatnak.
A sporteseményeket tiltó rendelet alapján csak az élvonalbeli csapatsportok találkozói tarthatók meg, nézők nélkül. Ennek ellenére a kézilabda-szövetség a hétvégi fordulók halasztása mellett döntött, a jégkorong Tipos Extraligában pedig csak egyetlen mérkőzést tudnak megrendezni (Nové Zámky–Trenčín), mivel a többi párosításban legalább egy-egy csapatnál koronavírusos fertőzöttet találtak.


Külön kivételt kapott a hatóságoktól az osztrák központú Ice Hockey League-ben szereplő Bratislava Capitals, amely – szintén nézők nélkül – lejátszhatja Pozsonyban a hazai meccseit, és nem kell ideiglenesen a határhoz közeli Bruckba költözniük.
Az oktatási minisztérium pontosította az edzésekkel kapcsolatos feltételeket is. A korábban felmerült enyhébb változat helyett (egy sportolóra 15 négyzetméternyi területtel kell számolni, a csarnokokban hatos csoportokban lehet edzeni) végül az illetések úgy döntöttek, „bármilyen sportpályán legfeljebb hat személy edzhet egy időben, a szakmai stáb tagjait is beleszámolva”. A sportolóknak edzés közben nem kötelező szájmaszkot viselniük. 
Az intézkedések a legérzékenyebben az úszókat érintik, mivel az uszodáknak zárva kell tartaniuk. ⋌(TASR) 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?