Könnyed szlovák siker Litvánia ellen

<p>A szlovák labdarúgó-válogatott könnyed, 4:0-s győzelmet aratott az addig veretlen Litvánia ellen vb-selejtezőn Nagyszombatban. A meccs nagyon gyorsan eldőlt, a szlovákok már negyedóra után 2:0-ra vezettek.</p>

A mérkőzés előtt ünnepélyesen elbúcsúztatták Stanislav Šestákot, aki 66 válogatottsággal a háta mögött az Európa-bajnokság után vonult vissza a nemzeti csapattól. 

Ján Kozák szövetségi kapitány az előzetesen várt kezdőcsapatot küldte pályára: a védelem két oldalára visszatért Pekarík és Hubočan, a középpálya közepén Škriniar kapott helyet, a jobb szél pedig a rendőrségi ügye miatt az előző két meccset kihagyó Vladimír Weissé lett.

A litvánok az első három fordulóban nem kaptak ki: Máltát legyőzték, a szlovének és a skótok ellen pedig csak az utolsó percekben úszott el a győzelmük. A szlovákok két vereséggel kezdték a selejtezősorozatot, a harmadik meccsen azonban Nagyszombatban 3:0-ra nyertek Skócia ellen.

„Egy gyors gól megnyugtatná a csapatot” – vélekedtek a szlovákok a meccs előtt, és ennek megfelelően is kezdtek: az 5. percben Mak félmagas lövését kellett védenie Setkusnak. Olyan sokat azért nem kellett várni az első találatra, a 12. percben egy beadás után Nemec fejelt közelről a hálóba – 1:0. Három perccel később pedig újra gólt kiálthatott a hazai közönség, és micsoda találat volt: Kucka távolról védhetetlenül bombázott a hálóba – 2:0. Ezt látva Hamšík is felbátorodott, az ő löketét Setkus kiütötte. A közönségnek is mindjárt nagyobb kedve volt a meccshez, a novemberi esőben elindult az első mexikói hullám. Ezután kicsit leült a játék, de nem sokáig – a 36. percben Weiss szabadrúgása után a labda a kapu előtt álló Škrtel elé szállt, aki közelről a hálóba lőtt – 3:0. Öt perccel a szünet előtt Hamšík lábán volt a negyedik gól, de a litvánok csodával határos módon mentettek. 

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért. A szlovákok irányították a játékot, az 53. percben Škriniar lövése nem sokkal kerülte el a kaput. Tíz percre rá Kucka távoli szabadrúgása zúgott el a felső léc felett. A hazaiak a biztos előnyük tudatában visszavettek a tempóból, így tíz perccel a lefújás előtt majdnem szépítettek a litvánok, de próbálkozásuk végül kimaradt. A végén pedig még jött egy szlovák gól, a 86. percben egy balodali beadás után Hamšík kapásból lőtt a kapuba – 4:0. A nápolyiak középpályásának ez volt a huszadik gólja címeres mezben. 

Szlovákia–Litvánia 4:0 (3:0)

Góllövők: Nemec (12.), Kucka (15.), Škrtel (36.), Hamšík (86.)

Sárga lap: Freidgeimas.

Játékvezető: Szidiropulosz (görög), 9653 néző. 

SZLOVÁKIA: Kozáčik–Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan–Škriniar–Weiss (89. Bero), Kucka, Hamšík, Mak (84. Švento)–Nemec (77. Ďuriš).

LITVÁNIA: Setkus–Vaitkunas, Girdvanis, Freidgeimas, Andriuskevicius–Zulpa (33. Chvedukas), Kuklys–Novikovas, Slivka, Cernych–Valskis (87. Ruzgis). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?