Könnyed komáromi győzelem

Az új idény első hazai mérkőzésén maximálisan kiszolgálta közönségét a címvédő komáromi férfi-kosárlabdacsapat, az MBK Rieker Com-Therm 109:73-ra legyőzte a lévai Patriótákat.+A nyáron megerősödött lévaiak az 1.

Az új idény első hazai mérkőzésén maximálisan kiszolgálta közönségét a címvédő komáromi férfi-kosárlabdacsapat, az MBK Rieker Com-Therm 109:73-ra legyőzte a lévai Patriótákat.

+A nyáron megerősödött lévaiak az 1. fordulóban kiütötték (86:57) a nyitraiakat, míg a komáromiak a döntő „visszavágóján” kikaptak Privigyén (84:75). A szerda esti meccs első negyedében úgy tűnt, ezen a vonalon haladnak tovább a csapatok: a lévaiak Milan Žiak vezérletével a hatodik percre már 14:7-re megugrottak.

„Andjelko Mandics edző az időkérés során azt mondta, hogy nem volt jó a védekezés, kicsit erősítsünk rajta. És akkor a jó védekezésből hatékonyabb lesz a támadás is. És ez be is jött” – árulta el lapunknak Kürthy Igor, a komáromiak fiatal játékosa már a mérkőzés után.

Bő egy perc múlva már 14:14 állt az eredményjelzőn, az Umipig– Halada–Thompson–Alawoya–Vido komáromi ötös egyre jobban belelendült. Az első negyedben minden kísérletét elrontó Vidónak első sikeres büntetője meghozta az önbizalmát és megszórta magát, Halada időnként olyan sebességre kapcsolt, amit szemmel is nehéz volt követni, Alawoya pedig rendkívül hasznos munkát végzett a palánkok alatt. A 12. percben 34:21 volt a komáromiak előnye, ami már csak növekedett a továbbiakban. S a hitüket vesztett lévaiak elleni meccs lényegében a 15. percben eldőlt.

„Nem vártam, hogy ilyen gyorsan eldöntjük a mérkőzést, mindenki szorosabb találkozóra számított. Nagyon örülünk a győzelemnek” – mondta Kürthy, aki a hajrában szintén lehetőséget kapott Mandicstól. Ekkor már hosszabb ideje a cserepadon ült Thompson, akinek öröm volt nézni a megmozdulásait. Ha kellett, beszórt egy hármast, lepattanót szerzett, gólpasszt adott, de pimasz labdalopásai is élményszámba mentek. „Ránézel, ilyen vicces alak, de aztán...” – jellemezte az amerikai légióst egy drukker.

Thompson frizurájával, apró kecskeszakállával, az égimeszelők között kissé vékonydongájúnak ható testalkatával tényleg komikusan hat néha, de 22 éve dacára a legrutinosabb kosarasokra jellemzően dörzsölt: egy alkalommal az ellenfél kosara felé guruló labda után iramodott, de nem a labda sikeres fölcsippentésére és a kosárra dobásra koncentrált elsősorban, hanem azt figyelte, hogyan ne engedje maga elé a mögötte loholó védőt. A szorongatott helyzetből pedig kihozta a legtöbbet, két büntetőt dobhatott.

A komáromiak a hajrában maximálisan kiszolgálták a most is végig éneklő szurkolókat, Halada és Haviar egy alley-oopot is bemutatott. Épp Haviar nevéhez fűződött a 100. pont, a végeredmény pedig 109:73 lett.

A Patrióták közül Žiak kezdeti energikus játéka után eltűnt a mezőnyben, Rusin tavalyi egész éves kihagyása után még nem találta igazán a ritmust (de egyes megmozdulásai jelezték, hogy idővel kulcsszerep várhat rá), Miljkovics pedig nem hazudtolta meg balkáni vérét, és rendületlenül hajtott a lévaiak számára már elúszott meccsen.

„A komáromiak jól kosaraztak, és kihasználták a gyengeségeinket. De egyébként is jó csapatuk van, jó edzővel, fantasztikus szurkolókkal, akik hajtják a csapatukat, és végül is a bajnokról van szó, melynek kerete majdnem megegyezik az előző szezonbelivel – dicsérte az ellenfelet az Új Szónak Teo Hojc, a lévaiak szlovén trénere. – A gondjaink a második negyed elején kezdődtek. Kezdő irányítónk, Nemanja Kovacsevics sérült, és lényegében ő az egyetlen valódi játékmesterünk. Szellemi vezér nélkül mindig nehéz játszani. Többször buta hiba után fordultak le rólunk a komáromiak, és könnyű kosarakat szereztek. Így magabiztossá váltak, és ezzel nem tudtunk mit kezdeni. Sajnálom, hogy nem tudtunk jobban teljesíteni. Tovább kell gyakorolnunk, és jobban kosarazni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?