Könnyed Fradi-siker a Shamrock ellen

frad

4:0-s vereséggel küldte haza a különösebb ellenállást nem tanúsító Shamrock Roverst a Ferencváros labdarúgócsapata az EKL-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.

Kíváncsian vártuk, a múlt heti blama után vajon milyen fogadtatásban részesülnek a ferencvárosi játékosok - nos, a kellemes nyári kora este idillien indult. Bevonuláskor a nézők mintegy fele felállva tapsolt, a majdnem teljesen megtelt B-közép pedig óriási hangerővel zendített rá, erre szólítva fel valamennyi Fradi-szimpatizánst. Az írországi zöld-fehérek (merthogy a Shamrock klubszínei is ezek) nagyságrendekkel kevesebben, kb. 90-en voltak, de ők is hallattak magukról a meccs elején és végén.

Máté Csaba megbízott vezetőedző öt helyen változtatott a Klaksvík elleni kezdőhöz képest, kényszerű ok (sérülés) miatt egyedül Botka hiányzott. A variálás főleg a védelmet érintette, amelyből csak Samy Mmaee maradt "hírmondónak", ennek ellenére Dibusznak már a 6. percben ziccert kellett fognia. Igaz, a Fradi az első erőteljesebb szakasza során rögtön góllal válaszolt: Sigér szöglet utáni lövése az égbe pattant, az ír kapusnak pedig megoldhatatlan feladatot jelentett a kapuba hulló labda kibokszolása/megfogása - 1:0.

Innentől aztán felborult a pálya, a játék a Rovers kapujától legfeljebb 30 méternyire távolodott el. A 32. percben a balhátvéd posztjára visszatérő Ramírez lőtte ki a sarkot - az ecuadori védőt hatalmas ünneplésben részesítették a szurkolók - 2:0.

A második félidőre a Shamrock késve érkezett ki, a Fradi pedig szinte azonnal "büntetett", Traoré szerezte a hazaiak harmadik gólját a 47. percben - 3:0. A mellettünk ülő ír kolléga nem is bírta tovább, laptopját lecsukva inkább kávé után nézett.

A Ferencváros fölénye nem volt mindent elsöprő, de bármelyik támadásukban benne volt, hogy meglesz a negyedik is. Elég volt egy kicsit felpörgetniük a tempót, s máris kapkodás lett úrrá a Rovers védelmén. A 74. percben egy gyors akció után még erre sem volt módjuk, Traoré rúgatott egy gólt Varga Barnabással - 4:0.

Kisebb meglepetésre a Shamrock nem omlott össze, Dibusz 70 percnyi tétlenség után megint védett egy nagyot. 

A hajrában a B-közép ünnepelt, az ír kolléga pedig videóra vette mindezt. A Fradi fél lábbal már a 3. fordulóban érezheti magát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?