Komáromi győzelem a somorjaiak ellen

<p>Az újjászervezett II. labdarúgóligában az újonc komáromi KFC az iszonyúan nehéz ligarajt és a Szakolcán elszenvedett 3:1-es vereség után a második fordulóban koncentráltabb és higgadtabb játékkal 2:1-re legyőzte a második vonalban sokkal tapasztaltabb somorjai együttest. A győzelem nemcsak a csapat önbizalmát növelte, hanem kellemesen meglepte a komáromi focirajongókat is.</p>

A mérkőzés első perceiben a somorjaiak voltak aktívabbak, és mindjárt a meccs elején két gólhelyzetet is kidolgoztak. Az elsőt a 7. percben, a felezővonalnál kezdődő pontos adogatás után, amelyet veszélyes, helyezett lövéssel fejezett be a brazil Juliao. Tomaš Vlade, a komáromiak kapusa azonban résen volt, és kitornázta a labdát a kapufán kívülre. A vendégek második helyzetére csak két percet kellett várni. Breno Santos pontosan Juliao fejére ívelte be jobbról a labdát, de ő az ötösről jó egy méterrel a kapu fölé fejelt. A 10. perc után kiegyenlítődött a játék, néhányszor a góléhes Militosyan villant meg elöl, és harcolt ki szögleteket a komáromiaknak. A szögletrúgások azonban gólveszélyt nem jelentettek az ellenfél kapujára. A 13. percben a belga-örmény Hovsepyan emelkedett fel a vendégek jobbhátvédjével egy időben egy beadásra, de erőtlen fejese a kapufától fél méterre hagyta el a játékteret.

A Duna-partiak fokozatosan belelendültek a játékba, a középpályán szorosabban fogtak embert, és a vendégcsapat brazil játékosai nem kerültek gyakran közel a komáromiak tizenhatosához. A 17. percben Goran Matics egy 30 méteres passzal kereste meg az előretolt Militosyant, de a somorjai hátvéd határozottan tisztázott. Ezután a somorjaiak percei következtek. Vlade kapusnak volt módja bemutatni reflexeit. Először éles szögből fogott meg egy pontos lapos lövést, egy perccel később pedig a kapura törő csatár lábai elé vetődve szedte le lábáról a labdát. Gólhelyzetközeli helyzetek mindkét kapu előtt felváltva adódtak, amelyek hatására a komáromi szurkolók egyre intenzívebben hallatták hangjukat. Az első félidő felénél ismét Juliao játszotta magát tisztára furfangos cselekkel a tizenhatoson belül, de bal belsővel a kapu fölé emelt. A somorjaiaknál Šmehyl a 33. percben a tizenhatoson belül kevergetett, de lapos gurítását Vlade a gólvonal előtt elcsípte.

A 35. perc meghozta a vezetést a hazaiaknak. Előbb Kele Kevin eresztett meg jobbal tizenhét méterről egy nagy bombát, amely a kapufáról a gólvonalra vágódott, majd később, egy ötösön belüli kavarodásból Milos Szekulics pofozta be a hálóba a labdát – 1:0. Két perc múlva szöktetés jött hátulról Kurucz Ádámnak, de a vendégek gyors hátvédje lefutotta, és tisztázni tudott.

A második félidőben egyre kiegyenlítettebbé vált a játék. A komáromi középpályások igyekeztek hosszabb átadásokkal helyzetbe hozni az előretolt csatárt, Militosyant, de a hátvédek és a vendégek kapusa, Hajdúch mindig résen voltak. A somorjaiak játékán nagyon érződött az egyenlítés vágya, de a Duna-partiak komoly ellenállást tanúsítottak. Az 56. percben egy jól eltalált szabadrúgást a komáromi kapus biztos kézzel húzott le. A somorjai nyomás erősödött, és négy perccel később egy jól helyezett lövés után Vladénak kellett ismét védenie. A 66. percben azonban az addig jól védő komáromi kapus és az egyik hátvéd egymást zavarta egy nem teljesen indokolt kifutás során, a labda pedig a somorjai Šmehyl elé pattant a tizenhatoson belül, aki kényelmesen az üres kapuba gurított – 1:1.

Az egyenlítés után mindkét csapat igyekezett megszerezni a három bajnoki pontot érő találatot, ami a pályán érezhető feszültséget eredményezett, és a játékvezető mindkét oldalon kiosztott jó pár sárga lapot. A mérkőzés csúcspontja a 88. percben következett. Goran Matics a felezővonalnál észrevette, hogy Militosyan repülőrajtot vesz a somorjai kapu felé, és egy hosszú meredek passzal gólhelyzetbe hozta a vágtató csatárt. A védője nem érte be Militosyant, a kapuból Hajdúch kirohant, de a csatár egy finom csellel jobbra elhúzta mellette a labdát, és jobbal félmagasan a hálóba bombázott – 2:1. A győzelmet jelentő gól után már csak alig két perc volt hátra, a játékvezető nem hosszabbított, és a három pont a szurkolók nagy örömére Komáromban maradt. A győztes csapatot percekig tartó „Szép volt fiúk!” szurkolói köszönet kísérte le a pályáról.

Peter Zelenský, a hazaiak vezetőedzője elégedetten konstatálta: „A fiúk nagyon fegyelmezetten, célravezetően és hatékonyan játszottak. Pontosan betartották utasításaimat, amelyek sikerre vezettek. Mondtam nekik, hogy ha nem fogjuk szorosan a négy technikás brazil játékost, nincs esélyünk győzni. Sikerült őket feltartani, és győztünk.”

Jóba Mihály

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?