Komáromban és Somorján is a bentmaradás a cél

A komáromiak és a somorjaiak felkészülési meccsét a KFC nyerte

Az időjárás miatt kétszer is halasztani kellett a rajtot, de hétvégén már tényleg megkezdődik a II. labdarúgóliga tavaszi idénye. A két dél-szlovákiai csapat, a komáromi és a somorjai együttes számára is a bentmaradás kiharcolása az elsődleges cél.

A téli szünetben mindkét klubban nagy változásokra, egyebek mellett edzőcserére is sor került. Komáromban Peter Zelenskýt Jozef Olejník váltotta a kispadon, és a játékoskeret is nagyrészt kicserélődött. Az előkészületi mérkőzéseken a komáromiakon tagadhatatlanul látszott a fejlődés, 10 meccsükből hetet megnyertek, egyszer döntetleneztek, és csak kétszer szenvedtek vereséget. Olejník munkáját tanácsadóként Vincze István, a nyolcvanas-kilencvenes évek 44-szeres magyar válogatottja is segíti.

Somorján is edzőcsere történt, de furcsa módon nem a felkészülés elején, hanem közvetlenül a ligarajt előtt búcsúzott el a nem túl nagy népszerűségnek örvendő finn Mika Lönnström. Megbízott edzőként jelenleg Gustavo Lean és Juraj Baláž irányítja a csapat munkáját. „Nem az egyének a fontosak, hanem a rendszer – mondta az edzőváltás kapcsán a klub hivatalos honlapjának Marco Manso sportigazgató. – Annak köszönhetően, hogy milyen módszerrel állítottuk össze a szakmai stábot, egyikük távozása sem okozna zavart a napi munkában és a csapat felkészülésében.”

A II. ligából a győztes automatikusan feljut az élvonalba, a második helyezett pedig – ha a Fortuna ligás részvétel minden feltételének megfelel – osztályozót játszhat a legfelsőbb osztály utolsó előttijével. Kiélezett mérkőzések várhatók, mivel a hatodik helyezett is csak öt pontra van elmaradva az éllovas szakolcaiaktól.

A második vonalból négyen esnek ki. A somorjaiak jelenleg éppen elkerülik a kiesőzónát, a 12. helyen állnak, a komáromiak pedig a 15. helyről várják a tavaszi rajtot. A küzdelem itt is nagyon szoros, a hetedik és a 15. gárda között mindössze hét pont a különbség.

A komáromiak szombaton hazai pályán a kassai Lokomotívát fogadják, a somorjaiak pedig vasárnap délelőtt a Podbrezová B csapatához látogatnak. (bt, jóba, Sz. J.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?