Kő kövön nem maradt Galántán

<p>Galánta. Nagy horderejű változásokra került sor a téli hónapokban a galántai Slovan futballklubnál. Ezek elsősorban a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában élen telelő felnőttek alakulatát érintik.</p>

ÁGH ISTVÁN

Az őszi játékoskeretből kilencen távoztak, de a vezetésben és a szakmai stábban is megváltozott a szereposztás, változtak, bővültek a feladatkörök. „A távozók között van a kezdőcsapat hét tagja, rajtuk kívül elköszöntünk kollektívánk két legeredményesebb futballistájától. Nevezetesen a 16 találattal házi gólkirály Roman Slobodától és Marek Košúttól. Ők ketten negyvenöt őszi találatunkból huszonötöt szereztek. Az új helyzetre, a megcsappant szponzori támogatásra, a költségvetés csökkenésére való tekintettel képtelenek voltunk teljesíteni a rutinos futballistáink anyagi elvárásait. Helyettük kevésbé pénzigényes labdarúgókat tippeltünk ki, igazoltunk le. Olyanokat, akik játéktudásban, mentalitásban és emberi tulajdonságokban megfelelnek elvárásainknak. Köztük van a korábban Ružinán futballozó Lukáš Blaščík, az alsókubíni Mikuláš Bumbera vagy a nagyszombati Spartak-fakó gólerős támadója, Martin Kočiš. Az élvonalbeli ViOn csapatától pedig visszatért hozzánk Elvis Mashike Sukisa. A meghatározó egyéniségeink közül sikerült megtartanunk Dimitrij Kormant, Peter Eliášt és a csapatkapitány Ján Štajert – ecsetelte a ritkán tapasztalt játékosmozgást Süttő Marián, aki immár főmenedzserként vállal szerepet a galántai focireneszánszból. – Ezentúl már nem csupán a csapat felkészítése, az edzések irányítása tartozik a hatáskörömbe. A játékosok kiválasztásával, a pénzügyi stabilitás megteremtésével kapcsolatos feladatok ellátásával is engem bíztak meg. Munkámat asszisztensként Ján Štajer, menedzserként Zdeno Ottahel segíti.”

A jövőt illetően további fontos momentum a galántai és a környékbeli tehetségek felkutatása, rendszeres képzése. Az ificsapat edzéseit Peter Štyvar irányítja, menedzserként Pavol Šuták közreműködik. A mátyusföldi listavezető heti három-négy edzéssel, egy edzőmeccsel készül a tavaszi nyitányra. „Edzőtáborozáson nem voltunk, a hózáporok idején kényszerszünetet is tartottunk. Az előkészületi meccseken az összjátékot csiszoltuk, az új kezdőcsapatot kreáltuk, játékosaink pedig önbizalmukat pallérozták. Többek között 5:0-ra legyőztük a komáromi KFC-t és 2:1-re az érsekújváriakat, ugyan 0:2-re kikaptunk a nyitrai FC-től, de a teljesítménnyel ezen az erőpróbán is elégedett voltam. Az edzőmeccseken bizonyítási lehetőséget kínáltam azoknak, akik ősszel zömmel a cserepadon vártak bevetésre. Nevezetesen Hrotkó Denisnek, Peter Hlaváčnak, Gabriel Kováčnak, Botka Krisztiánnak, Boris Masárnak, Szabó Miklósnak és Bittera Michelnek. A legtöbben jó benyomást keltettek” – nyilatkozta lapunknak a felkészülésről a szakvezető.

Mint ismeretes, a listavezető eredetileg ötpontos előnye az idény befejezése után egy adminisztratív döntést követően két pontra zsugorodott. Történt ugyanis, hogy a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség sporttechnikai bizottsága a játékvezetői illetékek befizetésének elmulasztása miatt a bajnokság befejezése után három pontot levon a galántaiaktól. „Remélem a végelszámolásnál nem éppen a feleslegesen elhullajtott pontok fosztanak meg bennünket a bajnoki címtől, a feljutástól. Nem titkoljuk, szeretnénk visszakerülni a III. ligába. Galánta, a hagyományok, a helybeli focihívek többet, jobbat érdemelnek a IV. ligánál” – bizakodott Süttő Marián.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?