Kližan mégis játszik

<p>Pozsony. Péntek este lemondta a szereplést, vasárnap este visszavonta a lemondást. Martin Kližan, aki mégis vállalta a játékot a tenisz Davis-kupa Euro-afrikai Zónájának 1. csoportjában a szlovének ellen, hosszasan magyarázta döntése(i) hátterét a sajtó képviselőinek.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Miloslav Mečířnek, a szlovák teniszválogatott szövetségi kapitányának csak egy rövid bevezető jutott a tegnapi sajtótájékoztatón, a kérdések Martin Kližan felé záporoztak. A legjobb szlovák teniszező ugyanis előbb lemondta a szereplést a szlovák csapatban a hétvégi, szlovének elleni Davis-kupa-mérkőzésen, majd két napra rá Facebook-bejegyzésében jelezte, meggondolta magát.

„Hosszasan mérlegeltem a dolgot. Nagyon sok fiatal teniszező jár nézőként a Davis-kupa-meccsekre, annak idején nekem is megtiszteltetés volt, hogy láthattam Karol Kučerát vagy Dominik Hrbatýt. Klubomban, a pozsonyi Sláviában is látom a gyerekek szemében az örömöt, amikor találkozunk. Magamban is csalódnék, ha nem adnám meg nekik ezt az esélyt. Emellett kevés ember van, aki megengedheti magának, hogy a teniszbe fektessen, őket igyekeznünk kell megtartani” – mondta Kližan, hozzátéve, döntése már végleges.

A világranglistán 42. játékos szerint nem ördögtől való dolog, hogy valaki az egyéni karrierjét helyezi előtérbe. „Minden hétért kár, amikor nem egy-egy tornán indulok, mert a karrieremből élek, nem a Davis-kupából. Ráadásul most sok ranglistapontot kellene megvédenem, és az Indian Wells-i tornára csak szűk két napom lesz felkészülni – érvelt Kližan. – De velem nagyobb esélye lesz a csapatnak a győzelemre. Mindig a válogatott rendelkezésére álltam, és ez így lesz a jövőben is.”

Mečíř természetesen örült játékosa döntésének, és igyekezett pozitív képet festeni a csapat hangulatáról. „Ilyesmi megesik, ezeket a problémákat meg kell oldani, úgy, mint mikor a tornákról is kiesik a szervezőknek egy-egy teniszező. Köszönöm mindenkinek, aki vállalja a játékot, a fiúk normálisan tisztázzák majd egymás között ezt a dolgot” – jegyezte meg Mečíř. Kérdés, a kapitány óhaja valóra válik-e, az érintettek (Gombos Norbert kivételével, aki csak késő délután csatlakozott a többiekhez) nagyon diplomatikusan fogalmaztak. „Én magammal törődök, készen állok, hogy két pontot szerezzek a csapatnak. Ha játszani fog, annyival erősebbek leszünk” – mondta társáról Lukáš Lacko.

Kližan is hasonlóképpen reagált a felvetésre. „A játékosok nem a környezetükre összpontosítanak, hanem magukra, én sem foglalkozom más magánjellegű dolgaival. Szerintem jó hangulatban fogjuk várni a szlovének elleni meccset” – jegyezte meg a 25 éves teniszező. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?