Kližan is indulhat Pozsonyban

Pozsony |

<p>Négy év után a férfiak mellett a nők számára is rendeznek tenisztornát a fővárosban.</p>

A hagyományos pozsonyi challengertornának idén először komoly konkurenciája akadt: míg korábban évekig csak ezt a teniszversenyt rendezték november második hetében, addig most négy másik tornán is indulhatnak a férfiteniszezők, ezekből ráadásul kettő Európában lesz. „De a 85 000 eurós összdíjazásával továbbra is a Peugeot Slovak Open a leglukratívabb közülük. Több top 50-es teniszező is érdeklődött nálam, például a 2004-es győztes ciprusi Marcos Baghdatis. De ők csak szabadkártyával indulhatnának az előírások szerint, mi pedig a szlovák teniszezők fejlődéséért szervezzük a tornát, ezért Alex Molčan és Jozef Kovalík kapja az első két szabadkártyát” – magyarázta Igor Moška, a Szlovák Teniszszövetség főtitkára a tegnapi sajtótájékoztatón. A harmadikat egy török teniszezőnek adják (az ottani szövetségnél dolgozó Dominik Hrbatý közvetítésével cserébe hat helyet kapnak szlovák játékosok kisebb törökországi tornákon), a negyediket pedig Martin Kližannak tartják fenn. „Martin Valenciában és Párizsban szerepel még előtte, de nagy a valószínűsége, hogy Pozsonyban is pályára lép, mert ha szerezne még néhány világranglistapontot, akár a kiemeltek közé is kerülhetne az Australian Openen” – jegyezte meg Moška. A világranglistán 43. Kližan automatikusan a pozsonyi torna első számú kiemeltjévé lépne elő, de addig ez a pozíció a cseh Lukáš Rosolt (78.) illeti meg, aki 2012-ben megnyerte a viadalt. Mellette az ukrán Ilja Marcsenko a másik top 100-as játékos a főtáblán. „A kétszeres győztes Lukáš Lacko is esélyes a végső sikerre, a szezon hajrájában mindig képes felszívni magát. A horvát Ivan Dodig, az osztrák Jürgen Melzer vagy az orosz Mihail Juzsnij tapasztalt teniszező, aki pár éve a világ élvonalába tartozott. De meg kell említeni Gombos Norbertet is, aki fedett pályán mindig jó teljesítményt nyújt, különösen Pozsonyban” – tette hozzá Moška azzal, hogy a címvédő német Peter Gojowczyk is ott lesz a mezőnyben. A férfiak challengerével egyidejűleg négy év múltán a nők ITF-tornáját is megrendezik a fővárosi Nemzeti Teniszközpontban. A 25 000 eurós összdíjazású Slovak Indoorra péntekig lehet nevezni. „Ezt a tornát egyértelműen a fiatal feltörekvő tehetségeinknek rendezzük. A szabadkártyákat Terézia Mihalíková, Kristína Schmiedlová, Viktória Kužmová és Petra Uberalová kapja” – szögezte le Moška. A november 7-én a selejtezőkkel rajtoló tornákra 2 euró a belépő, a szombati és vasárnapi elődöntőkre és finálékra 5 euró. A challengertorna döntőjét az STV is élőben közvetíti.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?