Klinsmann lett az edző

Berlin. Jürgen Klinsmann vezetésével készül fel a hazai pályán rendezendő 2006-os világbajnokságra a német labdarúgó-válogatott: ilyen értelmű megállapodás jött létre az egykori válogatott csatár és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöksége között.

Berlin. Jürgen Klinsmann vezetésével készül fel a hazai pályán rendezendő 2006-os világbajnokságra a német labdarúgó-válogatott: ilyen értelmű megállapodás jött létre az egykori válogatott csatár és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöksége között.

Mint több csütörtöki újság beszámolt róla, az öt órán át tartó New York-i megbeszélésen született egyezség értelmében „hármasfogat” irányítja majd a nemzeti tizenegyet. A Rudi Völler júniusi lemondásával megüresedett szövetségi kapitányi posztot a 39 éves Klinsmann tölti be. Segítőtársa Holger Osieck lesz, aki Franz Beckenbauer asszisztenseként segítette vb-diadalhoz a németeket 1990-ben, Olaszországban. Az igen fiatal triumvirátus legifjabb tagja Oliver Bierhoff, aki a válogatott menedzseri feladatkörét tölti be. Erre a szakképzettsége is feljogosítja: míg Klinsmann szakedzői vizsgával rendelkezik (noha edzői gyakorlata még nincs), Bierhoff üzemgazdász végzettségű. Reá fog hárulni az a feladat, hogy menedzselje, jó értelemben „eladja“ a válogatottat, közvetítve a DFB és a közvélemény között.

„Nincs miért bosszankodnom, hiszen engem sosem kérdeztek meg. Meglepett a szövetség döntése, de sok szerencsét kívánok Jürgennek” – mondta Lothar Matthäus, a magyar válogatott német szövetségi kapitánya.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?