Kiütéses újpesti vereség

Tegnap játszották a labdarúgó UEFA-kupa első fordulójának visszavágó mérkőzéseit. A várakozásnak megfelelően az újpestiek nem sok vizet zavartak a stuttgarti találkozón, és súlyos vereségük után 1:7-es gólaránnyal búcsúztak a sorozattól.
STUTTGART–ÚJPEST 4:0 (1:0). Góllövők: Heinkel (13.), Cacau (56. és 62.

Tegnap játszották a labdarúgó UEFA-kupa első fordulójának visszavágó mérkőzéseit. A várakozásnak megfelelően az újpestiek nem sok vizet zavartak a stuttgarti találkozón, és súlyos vereségük után 1:7-es gólaránnyal búcsúztak a sorozattól.

STUTTGART–ÚJPEST 4:0 (1:0). Góllövők: Heinkel (13.), Cacau (56. és 62.), Heldt (58. – 11-esből). Játékvezető: Styles (angol), 28 000 néző.

STUTTGART: Hildebrand–Hinkel, Stranzl (65. Delpierre), Babbel, Lahm–Soldo (59. Vranjes), Meissner, Heldt, A. Hleb (59. Tiffert)–Cacau, Szabics.

ÚJPEST: Vlaszák–Grósz, Juhár, Erős K., Vermes–Simek, Farkas B., Polonkai (46. Bükszegi), Tóth N. (46. Kőhalmi)–Rajczi (74. Bozori), Feczesin.

Kezdettől a hazai csapat uralta a mérkőzést és sorra dolgozta ki a helyzeteket. A 13. percben vezetést is szereztek. Heinkel cselezgetett a tizenhatos előterében, majd 21 méterről laposan lőtt, a labda megpattant Juháron és a jobb alsó sarokba pörgött. Tovább is óriási mezőnyfölényben futballozott a Stuttgart, Cacau és Szabics előtt adódtak ígéretes lehetőségek, ám a szerencse ezúttal az Újpest oldalán állt. A második játékrészben már gólokban is megmutatkozott a Stuttgart fölénye. Előbb Grósz hibáját használta ki Cacau, majd Erős rántotta le Heldtet a tizenhatoson belül és a sértett maga értékesítette a büntetőt.

Padlót fogott az Újpest, hat percen belül három gólt kapott, ismét Cacau volt eredményes. A hajrában még Szabics előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Vlaszák menteni tudott. Tisztességes újpesti helytállás helyett kiütéses vereség lett a vége.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK: D. Tbiliszi–Wisla Krakkó 2:1, az első találkozón 3:4, tj. Tbiliszi; Liepaja–Schalke 0:4, 1:5, tj. Schalke; Genclerbirligi–Egaleo 1:1, 0:1, tj. Egaleo; CSZKA Szófia– Steaua Bucuresti 2:2, 1:2, tj. Steaua; Heerenven– Petah Tikva 5:0, egy meccsre játszották, tj. Heerenveen; Dnyepropetrovszk– M. Haifa 2:0, 0:1, tj. Dnyepropetrovszk.

A FTC–Millwall és a Benfica– Banská Bystrica találkozó lapzárta után kezdődött. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?