Kiss László sem számított 26 éremre

<p>Kiemelkedő hazai sikereket hozott a debreceni úszó Európa-bajnokság. A magyar válogatott nyerte a 31. kontinensviadal éremversenyét a 9 arany, 10 ezüst és 7 bronz alkotta, összesen 26 medálos gyűjteménnyel, amellyel csúcsot állított fel.</p>

Kiss László szövetségi kapitány érthetően elégedetten értékelte védencei parádés teljesítményét. „Még rózsaszínű álmaimban sem jött elő, hogy huszonhat éremig jutunk, kapitányságom legszebb élménye lett ez az Eb. Egész Európát megelőztük, s meggyőződésem, olyan csapatunk van kialakulóban, amely a londoni után még további két olimpiát is kibír – mondta a magyar kapitány. – Cseh Lacitól, Kis Gergőtől, Gyurta Danitól, Hosszú Katinkától vagy éppen Jakabos Zsuzsitól és Verrasztó Dávidtól is elvártuk a sikert, de több olyan versenyzőnk is akadt, aki még általunk se nagyon, vagy legfeljebb titokban remélt meglepetéssel szolgált. Így elsősorban ifjúsági olimpiai bajnokaink, a Debrecenben aranyérmet nyert Kapás Bogi, s az ezüstig jutott Biczó Bence és Bernek Peti, de dicséretesen teljesített Kozma Dominik, továbbá az olimpiai A szintet szintén megúszó Gyurta Gergely és Bohus Richárd is, és ne feledkezzünk meg a 15 éves, olimpiai B szintet elért Szilágyi Liliánáról sem. A pillanatnyi helyzet szerint 25-30 fősre tehető a londoni úszócsapatunk, beleértve az olimpiára várhatóan szintén kijutó több váltónk tagjait is.”

Kiss László kitért rá, hogy reményei szerint megint a legnagyobb létszámú kontingensét adják az úszók a magyar olimpiai küldöttségnek, s hogy Londonban a pekingi játékokon jelen volt tíz edzőnél több segítheti a helyszínen a versenyzőket.

„Szakembereink személyes jelenléte is hozzájárulhat ahhoz, hogy a 2008-as szereplésünket felülmúljuk, s mind éremben, mind pontszámban többet hozzunk haza az idei nyári olimpiáról – fogalmazott a szakvezető. – Biztos vagyok benne, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság, amelytől oly sok támogatást kapunk, megoldja, hogy edzőink a korábbinál nagyobb számban lehessenek ott Londonban. Persze látni kell, az olimpia nem azonos az Európa-bajnoksággal! Bár most Európa tetején ülünk, a brit fővárosban sokkal nehezebb lesz, ezzel együtt bízom benne, hogy az egyik legeredményesebb olimpia elé nézünk.”

„Michael Phelps és Ryan Lochte nem legyőzhetetlenek” – nyilatkozta két nagy amerikai sztárúszó ellenfeléről Cseh László, hozzátéve, hogy reményei szerint neki ez sikerülhet. „Úgy érzem, bennem van ez, még nagyon sokat kell ezért dolgozni, senki sem legyőzhetetlen, remélem, nekem sikerülhet.”

Azt is elmondta, hogy az utóbbi időben nagyon sokat fejlődött az úszása, a kézmunkája és a fordulója, amelyeket tökéletesíteni akart, de „még van egy pici javítanivaló.”

Véleménye szerint az Európa-bajnokság nem zökkentette ki az olimpiai felkészülésből, hanem éppen ellenkezőleg, előrelendítette. „Ez a versenyzés nagyon jót tett, ez a hét nap nehezebb volt, mint bármilyen edzéshét” – szögezte le Cseh László, a kontinensviadal hőse.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?