Kisebb csapat, nagy remények

<p>A szokásosnál kisebb létszámú, a várható eredményességet illetően azonban ezúttal is reményteljes magyar csapat szerepel az úszó Európa-bajnokságon, amelynek az idén a német főváros ad otthont.</p>

A 32. Eb-n előbb - most szerdától - a nyíltvízi úszók vetélkednek, majd hétfőtől vízbe száll a medencés részleg is, méghozzá az eddigi magyar medálmérleg javításának megalapozott ígéretével.    A szakvezetés - ahogyan arról Kiss László szövetségi kapitány is beszélt az indulás előtt - öt aranyra, s legalább tíz éremre számít Hosszú Katinkáéktól, vagyis a tizenkét férfi és öt nő alkotta úszóválogatottól. Hosszú, aki eleve tíz számban próbál szerencsét, s jóformán mindegyikben dobogós eséllyel, továbbá Gyurta Dániel és Cseh László, valamint Kapás Boglárka és Verrasztó Dávid bővítheti leginkább az eddigi sikerkollekciót.    Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta ezúttal fő számát, a 200 méter mellet kihagyja, ám 100-on is szerezhet nagyon kellemes meglepetést az érte szorítóknak. A vb- és Eb-győztes Hosszú, továbbá az ötkarikás ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh legutóbb, a két esztendővel ezelőtti debreceni Európa-bajnokságon három-három arannyal kényeztette el a hazai úszósport híveit, s bár utóbbitól most nem lehet ugyanezt elvárni, már csak azért sem, mert 400 méter vegyesen nem áll rajthoz Berlinben, közlése szerint mindent elkövet annak érdekében, hogy évtizede tartó győzelmi sorozata folytatódjék az idei Eb-n is.    Éppenséggel Gellért Gábort, a nyíltvíziek szakvezetőjét sem lepné meg, ha hétfős csapatából hárman is dobogón végeznének. Jelesül a 10 kilométer londoni olimpiai bajnoknője, Risztov Éva mellett ott lehet a végelszámolásnál Olasz Anna, valamint Gyurta Gergely is, aki a hosszútávúszás után "rövidre" vált, azaz a medencés versenyben is helyt akar állni.    A további két műfaj képviselői viszont aligha fogják borítani a papírformát, vagyis a tisztes szereplés lehet a fő cél mind a szerdán kezdő műúszók, mind pedig a hétfőtől versenyző műugrók számára.    A berlini Európa-bajnokságról az M1 minden nap élőben közvetít.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?