Kis siker is siker

Győzelemmel debütált a magyar labdarúgó-válogatott kispadján Lothar Matthäus, miután Magyarország a ciprusi előkészületi labdarúgótorna B-csoportjában Szabics és Lisztes góljával 2:0–ra megverte Örményországot.

Győzelemmel kezdett a magyar válogatott kispadján Lothar Matthäus a ciprusi előkészületi tornánNB1.HU-felvételA mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött a tragikusan fiatalon elhunyt Fehér Miklós emlékére. A magyar játékosok hófehér szerelésben, fekete gyászszalaggal lépnek pályára.

MAGYARORSZÁG–ÖRMÉNYORSZÁG 2:0 (0:0), gólszerző: Szabics (63), Lisztes (75.). Paphosz, 400 néző, vezette: Jeraszimu (ciprusi). A magyarok összeállítása: Babos–Komlósi, Dragóner, Bodor–Fehér Cs. (86. Bodnár), Dárdai (69. Gera), Németh N., Lőw–Lisztes (82. Lendvai)– Kovács P. (69. Torghelle), Szabics (82. Kovács Z.).

Az első félórában a magyar csapat birtokolta többet a labdát, helyzetei is voltak, de fölényt és előnyt nem sikerült kiharcolnia a lelkesen küzdő ellenféllel szemben. Lothar Matthäus szövetségi kapitány együttesének összjátékába számos hiba csúszott, igaz az örmények sem brillíroztak. A hajrában viszont Hakopjan kétszer is veszélyeztetett, csak a szerencse mentette meg Babost és a magyar válogatottat a góltól. A 63. percben aztán megtört az örmények ellenállása: Kovács Péter tálalt az érkező Szabics elé, aki 6 méterről nem hibázott: 1:0. A 75. percben Gera indításával Szabics lépett ki a védők közül, a kapus még menteni tudott, de a továbbguruló labdát Lisztes a léc alá vágta: 2:0.

Némi meglepetésre a hazai pályán szereplő ciprusi labdarúgó-válogatott vereséget szenvedett a fehéroroszoktól, a lett és román csapat ugyanakkor a papírformának megfelelően legyőzte a kazahokat, illetve a grúzokat a nyolccsapatos tornán.

Eredmények: A-csoport: Fehéroroszország–Ciprus 2:0 (0:0), góllövők: Romascsenko (56., 70.); Románia–Grúzia 3:0 (1:0), góllövők: Mutu (29., 63.), Cernat (86.).

B-csoport: Lettország–Kazah-sztán 3:1 (2:1), góllövők: Pahars (40.), Laizans (45., 66.), illetve Aksjonovs (34.)

A MAI MŰSOR: Fehéroroszország–Románia, Lettország–Magyarország, Ciprus–Grúzia, Kazahsztán–Örményország.

Matthäus is énekelte a Himnuszt

Érdekesség a mérkőzés felvezetésével kapcsolatban, hogy a magyar kispadon debütáló Lothar Matthäus is teli torokból énekelte a Himnuszt, természetesen az előre elkészített fordítás alapján németül. Vélhetően ez csak ideiglenes állapot, hiszen a német szakvezető mihamarabb szeretné játékosaival együtt magyarul énekelni nemzeti dalunkat. (NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?