Kiplagat megvédte címét

<p>A moszkvai atlétikai világbajnokság első aranyérme a 33 éves kenyai Edna Kiplagaté lett, aki megvédte címét női maratoni futásban. Pars Krisztián a legjobb eredménnyel került be a férfi kalapácsvetés ma esti döntőjébe.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az orosz fővárosban először a női maratonfutóknak osztottak érmet. A táv nagy részében az olasz Valeria Straneo vezetett (még 40 km-nél is), de a hajrában megverte a címvédő Edna Kiplagat, így a kenyai futó 2011-es tegui sikere után ismételni tudott. Kiplagat az első nő, aki két egymást követő vb-n megnyerte a maratonit.

A férfiak 10 000 méteres síkfutását a szám olimpiai bajnoka, Mo Farah nyerte meg. A britek szomáliai születésű klasszisa a második vb-aranyát gyűjtötte be, 2011-ben Teguban 5000 méteren diadalmaskodott, a hosszabb távon második lett. „Nagyon sokat dolgoztam ezért az aranyért – nyilatkozta Farah, aki nyolcéves koráig Dzsibutiban élt. – Hiányzott még ez a vb-cím, ezen a távon is világbajnok akartam lenni. Annyit edzettem, hogy az ikreim már meg sem ismertek, azt hitték, valami idegen vagyok.”

Tegnap az oroszok is megszerezték első diadalukat Moszkvában: a férfi 20 kilométeres gyaloglást a hazai Alekszandr Ivanov nyerte.

A magyar szurkolók a férfi kalapácsvetés ma esti döntőjét várhatják – az olimpiai bajnok Pars Krisztián a legjobb eredménnyel jutott a fináléba. Pars 79,06 méterre hajította a kalapácsot, a selejtezőszint 77 méter volt. Ezt végül a magyar atlétán kívül négyen teljesítették, de közel járt hozzá a szlovák Marcel Lomnický is, aki 76,97 méteres teljesítménnyel, a hatodik legjobb eredménnyel került a döntő 12 fős mezőnyébe.

A vb egyik fő sztoriját a női diszkoszvetők szolgáltatták: a lengyel Zaneta Glanc a selejtező előtti bemelegítés során eltörte az ukrán Natalia Szemenova orrát. Glanc éppen a diszkosz eldobásának mozdulatát gyakorolta, de túl közel állt Szemenovához, s az egykilós diszkosszal pont orron vágta riválisát… Szemenova sebéből ömlött a vér, két öltéssel kellett összevarrni. „Az edzőm azt mondta, ne is versenyezzek, de muszáj volt odaállnom a dobókörbe. Tudtam, hogy a férjem és a szüleim nézik otthon Donyeckben a közvetítést, meg kellett mutatnom nekik, hogy jól vagyok, s hogy nem véletlenül neveznek Vasladynek” – nyilatkozta az Eb-bronzérmes diszkoszvető, akinek végül egy érvényes dobása volt, és selejtezőcsoportja utolsó helyén végzett. „Nagy kár, hogy ez pont most történt velem, mert jó formában éreztem magam” – tette hozzá a 31 éves Szemenova. (MTI, ns, i-x)

Eredmények a 19. oldalon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?