Kínlódás után megváltás

Pozsony. Az egy hete elhalasztott 19. forduló után szombaton rendezték a bajnokság 20. felvonásának mérkőzéseit. Nem voltak mindenütt ideálisak feltételek, de mind az öt pályán elindult a labda tavaszi vándorútra.

Milorad Bukvics, a Slovan szerb légiósa (középen) góllal és gólpasszal járult hozzá a Trenčín elleni győzelemhezTASR-felvételNem nagyon akadt ember, aki a Slovan–Trenčín meccs szünetében az égszínkékek sikerére fogadott volna. Ugyanis a játékosságban jobb vendégek forgatókönyve szerint zajlott az összecsapás. Könnyedén kombinálva, egyéni megoldásokkal uralták a mezőnyt, egyértelműen az offenzívát szorgalmazták, de nem sok eredménnyel. A szorgalmasan szőtt támadások kivitelezésébe mindig hiba csúszott, vagy a pardont nem ismerő Slovan-védők, ha szabálytalanságok árán is, de hárítottak. Lövési kísérleteik is akadtak, de azok nem voltak veszélyesek, csak a hazai bekkeknek sok gondot okozó gyors Kamenský lökete okozott némi izgalmat: 25 méterről küldött labdáját a meglepett Rzeszoto kapus a felső lécre ütve hárította. Ha már a lövéseknél tartunk: az első félidőben az égszínkékek egyetlenegyszer sem veszélyeztettek, nem akadt lehetőségük. Ott folytatták, ahol ősszel abbahagyták. Erősek voltak, becsvágyóak is, de nehézkesek, alapvető technikai hibákat vétettek. Képtelenek voltak komolyabban megjátszani a labdát, bántóan rosszul passzoltak, nem tudták kétszer egymáshoz adni a gömböt. Pedig hát ez a futball ábécéje. Aki ezt nem tudja fejből, az szegényesen, fantázia nélkül, össze-vissza focizik. Mintegy 60 percig tulajdonképpen semmi érdemleges nem történt a pályán. A csapatok jó iparosok gyenge produkciójával szórakoztatták a nagyérdeműt, amely a kétballábas megoldásoknál gúnyos morajlással „bíztatta” a játékosokat. Kínlódtak, sokáig kínlódtak az égszínkékek, hogy egyszer csak megrázzák magukat, elkezdték fokozni a győzni akarásukat (ettől mintha megszeppent volna az ellenfél), és jött a megváltó, a szerb légiós Milorad Bukvics (alakjával, mozgásával, cseleivel Vittekre emlékeztet): a 16-os vonalánál három védőt is „elküldött gyufáért”, s a hálóba helyezte a labdát. Mindjárt jobb kedvük lett a vendéglátóknak, lerohanták ellenfelüket, Bukvics adott még egy gólpasszt Šlahornak (a kapust is kicselezte, úgy módosította az eredményt), majd kihagyott egy nagy helyzetet. Aztán percekkel a vége előtt lecserélték. Hogy egyénileg kapja a megérdemelt tapsot.

Slovan–AS Trenčín 2:0 (0:0)

Gólszerzők: Bukvics (64.), Šlahor (77.). Játékvezető: Micheľ, 2200 néző. SLOVAN: Rzeszoto–Pecko, Polgár, Hornyák, E. Hrnčár–Bednár (54. Šlahor), Volf, Obšitník, Onofrej–Bukvics (88. Fodrek), Takáč (80. Krško). TRENČĺN: Buchta–Palša, Šmelko (81. Vavruš), Mičenec, Homér–Seman, Velický, Kubala, Rygel (60. Hanko)–Vaščák (73. Baranyai), Kamenský.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?